Diari Més

Empresa

La nova planta de clor de Covestro a Tarragona permetrà millorar la producció reduint consum energètic i emissions

El nou CEO, Markus Steilemann visita Catalunya per presentar les propostes de futur de la companyia alemanya

D'esquerra a dreta, Klaus

La nova planta de clor de Covestro a Tarragona permetrà millorar la producció reduint consum energètic i emissionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MarkusSteilemann, el nouCEOdeCovestroAG, ha visitat aquest divendres per primera vegada l'Estat espanyol, on la companyia alemanya compta amb dos punts estratègics de producció, a Barcelona i a Tarragona, concretament al terme de la Canonja.

Steilemann, acompanyat deKlausSchäfer, Director de Tecnologia (CTO) deCovestroAG, i d'AndreaFirenze, Director General deCovestroaEspanya, ha presentat a Barcelona, davant la premsa catalana les inversions més recents i els projectes de futur més immediats.

El màxim responsable deCovestrova recordar la inversió compromesa a Tarragona, de prop de 200 milions d'euros, per a convertir la planta tarragonina en la primera de la companyia, anivellglobal, que incorporarà una nova tecnologia per la producció de clor, que permetrà reduir de manera significativa l'energia necessària per a la producció, un dels hàndicaps que han de suportar els processos industrials químics. Les obres de la nova planta s'iniciaran l'any vinent i es preveu que estigui completament enllestida durant el 2020.

L'adequació de la planta de clor se sumarà a l'actual centre de distribució d'àcid clorhídric, operatiu des del 2017, i que va representar una inversió de 3 milions d'euros. La nova planta de producció de clor aportarà una de les matèries essencials per la producció de MDI, a partir del qual es genera la coneguda escuma rígida que compta amb infinitats d'aplicacions en sectors com la construcció o per a l'aïllament en aparells de refrigeració.

KlausSchäferexplicava que el nou sistema de producció de clor que s'aplicarà a Tarragona permetrà una reducció de consum energètic molt important i calculava que la reducció d'emissions deCO2anuals podria arribar a les 22.000 tones mètriques.

Per la seva banda,Steilemannafirmava que: «La construcció de la nova planta de clor a Tarragona ens permetrà reforçar el nostre posicionament en el negoci del MDI, en el qual hem observat un augment de la demanda i per al qual existeixen grans perspectives de creixement».

Inversió a Barcelona

ElCEOdeCovestrotambé va anunciar una inversió 5,5 milions d'euros al site de la Zona Franca de Barcelona de la companyia. A la capital catalana s'ampliarà la producció d'isocianats. L'empresa preveu que la seva capacitat de producció creixerà en un 50% a partir de l'últim trimestre d'aquest any.

A nivell global, el màxim responsable deCovestrodestacava el sòlid creixement que la companyia havia assolit en un entorn cada vegada més competitiu. A banda de les inversions previstes a les seves plantes catalanes, la companyia alemanya va anunciar, l'octubre passat,la major inversióde la sevahistòria: 1.500 milions d'euros per la construcció d'una nova planta a escala mundial amb una capacitat de 500 kilotones d'MDI aBaytown, Texas (EUA).

tracking