Diari Més

Oci

El passatge de terror de Cambrils rep prop de 10.000 visitants i tindrà una segona edició

Els organitzadors apostaran l'any vinent per una proposta «més europea i propera a la identitat» del parc Samà

El parc inclourà també dues zones de celebració familiar del Halloween.

Les Scream Nights convertiran el Samà de Cambrils en el Parc del Terror més gran d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passatge de terror de Cambrils, amb les Halloween Scream Nights, ha rebut uns 9.600 visitants en la primera edició i ha assolit un aforament del 87%. Les previsions apuntaven una entrada d’unes 12.000 persones, però no s’hi ha arribat perquè una de les sessions es va haver de cancel·lar pel mal temps. El conseller delegat d'Expertus, Francisco Javier Castillo, ha confirmat que «el parc de terror més gran d’Europa» tornarà a obrir portes l’any vinent i ho farà amb una proposta «més europea i menys americana». La voluntat és oferir un Halloween «més alternatiu» i «proper a la identitat» del Parc Samà. El passatge, que ha funcionat entre el 12 d’octubre i el 10 de novembre, ha generat unes 4.000 pernoctacions a la zona.

Castillo ha confirmat que l'experiència es repetirà l'any que ve però amb millores. «Hem identificat els punts forts del parc i ens hem d'ancorar al seu ADN», ha constatat. I en aquest sentit, ha assegurat que faran «un producte més exclusiu, vinculat al període històric i a la identitat del Parc Samà, així com al món de la por». Així, volen aproximar-se a una proposta «més europea i menys americana» i oferir un «Halloween més alternatiu», ha admès Castillo.

El projecte ha generat 117 llocs de treball i unes 4.000 pernoctacions a la Costa Daurada. Segons dades de l'organització, el 37% dels visitants han comprat l'entrada amb allotjament hoteler. «Són impactes bons per un primer any i això és el que ens encoratja a repetir, a dinamitzar el destí Halloween que s'està consolidant com un període vacacional més», ha afirmat Castillo.

Pel que fa a l’origen dels visitants, el 35% han estat catalans, seguits de valencians, aragonesos, bascos i navarresos. Segons els organitzadors, la majoria han trepitjat el Parc Samà per primer cop amb motiu de l’esdeveniment.

«Les crítiques no representen ni l'1%»

Tot i que la proposta va arrencar amb queixes sobre l’ambientació i els actors del parc, l'organització hi resta importància. «Les critiques van ser el primer dia i exactament en vam rebre 52, que no arriben a ser ni l'1%», ha defensat el conseller delegat d'Expertus. Segons Castillo, entre els aspectes que han rebut una millor valoració hi ha l'ambientació del parc, l'experiència nocturna i els actors.

«Creiem que tenim un bon lloc, que hem servit un bon producte i que en la mesura que l'especialitzem i el vinculem amb la història del parc serà molt més atractiu pel mercat», ha conclòs.

tracking