Diari Més

Policial

El Camp i l'Ebre pateixen una mitjana de deu robatoris a domicilis al dia

Fins al setembre, les infraccions penals es disparen un 12% a Tarragona ciutat i creixen un 5,8% al conjunt de la demarcació

Dos agents dels Mossos d'Esquadra, un d'ells amb arma llarga, a l'interior de l'Anella Mediterrània de Tarragona.

El Camp I l'Ebre pateixen una mitjana de deu robatoris a domicilis al diaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre gener i setembre, la demarcació de Tarragona ha registrat 30.374 infraccions penals, un 5,8% més que en el mateix període de l’any passat. Segons l’estadística de criminalitat publicada pel Ministeri de l’Interior, els robatoris amb força en domicilis i establiments han repuntat un 10,6%, amb més de 3.500 casos. D’aquests, 2.709 corresponen a domicilis, la qual cosa suposa una mitjana de deu al dia. En aquest període, a la demarcació hi ha hagut sis homicidis o assassinats consumats -els mateixos que l’any passat-, però disset temptatives davant les nou del 2017. En conjunt, els delictes sexuals, els robatoris amb violència i intimidació, els robatoris de vehicles i el tràfic de drogues s’han reduït. De furts n’hi ha hagut 7.700, un 2,1% menys.

Les infraccions penals es disparen a Tarragona

La ciutat de Tarragona és la que ha tingut un augment més destacat del nombre d’infraccions penals, 7.435, un 12,6% més. En concret, els robatoris amb violència i intimidació han crescut un 6,9% -216 casos-, els robatoris amb força a domicilis i establiments han repuntat un 8% -658 casos- i els delictes greus i menys greus de lesions han augmentat un 4,1% -201 casos-. L’estadística també recull set agressions sexuals amb penetració, mentre que entre gener i setembre del 2017 no se’n va denunciar cap. Els 2.038 furts, els 92 robatoris de vehicles i els 20 casos de tràfic de drogues denunciats suposen una davallada respecte l’any anterior.

Dos homicidis a Reus

Reus és de les poques ciutats on s’ha reduït el nombre d’infraccions penals. En els primers nou mesos de l’any n’hi ha hagut 3.703, un 4,1% menys. En concret, 163 robatoris amb violència i intimidació (-19,3%), 339 robatoris amb força a domicilis i establiments (-9,4%) i 776 furts (-7,8%). També han caigut els delictes sexuals, els robatoris de vehicles i els casos de tràfic de drogues -en aquest cas un 44,2%-. Per contra, entre gener i setembre hi ha hagut dos homicidis a la capital del Baix Camp i tres denúncies per segrest, quan en el mateix període de l’any anterior no n’hi va haver cap.

Els robatoris a domicilis repunten un 32% a Cambrils

A Cambrils els robatoris amb força a domicilis s’han disparat un 32,4%, amb 147 casos, mentre que els furts han crescut un 7,1%. Segons les dades del Ministeri de l’Interior, a la ciutat hi ha hagut un homicidi o assassinat i dues agressions sexuals. També s’han denunciat quinze robatoris de vehicles i dinou robatoris amb violència i intimidació, un 26,9% menys. En conjunt, el municipi ha registrat 1.221 infraccions penals, un 5,3% més.

Els robatoris amb força, els que més creixen a Tortosa

A Tortosa, entre gener i setembre s’han comptabilitzat 860 infraccions penals, un 4,3% menys que en el mateix període del 2017. Els robatoris amb força en domicilis i establiments són dels que més creixen, un 41,8%, amb 78 casos. Per contra els delictes greus i menys greus de lesions, els furts i els robatoris amb violència i intimidació han anat a la baixa. Igual que l’any passat, la capital del Baix Ebre no ha patit cap homicidi.

Més robatoris amb violència i intimidació al Vendrell

Al Vendrell, les infraccions penals s’han mantingut a un nivell similar respecte el 2017. En els primers nou mesos de l’any n’hi ha hagut 1.572, un 2,8% més. Els robatoris amb violència i intimidació són els que més han crescut, un 68,8%, amb 54 casos. A diferència d’altres municipis, al Vendrell hi ha hagut un 27% menys de robatoris amb força a domicilis, amb 119 episodis. Els furts, els robatoris de vehicles i els delictes sexuals han anat a la baixa, mentre que hi ha hagut setze casos de tràfic de drogues, un 45,5% més. A la capital del Baix Penedès tampoc no hi ha hagut cap homicidi.

Per sota de l’increment que hi ha hagut a Catalunya

Al conjunt de Catalunya, la tendència ha anat a l’alça i les infraccions penals han crescut un 13%, davant el repunt més discret registrat al conjunt de l’Estat, del 3,7%. De fet, a Catalunya totes les tipologies delictives han anat a l’alça, tret dels homicidis i assassinats -s’han reduït un 33%, amb 36 casos- i els segrestos. Els robatoris amb força a l’interior de domicilis han crescut un 15,1%, la qual cosa situa la mitjana en uns 70 incidents diaris a Catalunya.

tracking