Diari Més

Mobilitat

Els transportistes mantenen les marxes lentes el 5 de desembre a Tarragona, l'Ebre i el Penedès

La FEAT exigeix al Govern «una mesa negociadora» per abordar les reivindicacions del sector

Els camioners provocaran fortes retencions a causa d ela marxa lenta que realitzaran durant la protesta.

Els camioners faran marxes lentes per l'autopista AP-7, divendres a les sisDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) manté les marxes lentes convocades el 5 de desembre a Tarragona, l’Aldea (Baix Ebre) i Bellvei (Baix Penedès) per protestar contra el desviament obligatori de camions cap a l’autopista. Malgrat que des d’aquest dijous els vehicles pesants ja poden accedir als punts de càrrega i descàrrega pels accessos més propers en el sentit de la marxa, la FEAT recorda que encara cal resoldre diversos temes pendents. Per aquest motiu, l’entitat demana abordar les reivindicacions en una «mesa negociadora» en què es comprometen a exigir «solucions reals» per al sector.

En concret, l’entitat assenyala que per accedir a les bases de les empreses i per fer descansos, posar benzina o fer qualsevol tipus d’avituallament en ruta, «segueix vigent el criteri que l’accés ha de ser el més pròxim a l’autopista sense tenir en compte el sentit de la marxa del camió, obligant per tant a continuar fent quilòmetres».

A més, la FEAT continua reclamant la gratuïtat del peatge per als trànsits obligats per l’autopista i, en el pitjor dels casos, una compensació mínima del 75%. També vol una resolució per als transports especials per tal que puguin continuar amb l’operativa actual, eliminar l’obligació de fer entrades i sortides no necessàries per poder ser bonificat, adequar accessos, rotondes i colls d’ampolla, i resoldre la «insuficient capacitat» de les àrees de l’autopista.

Marxes lentes pel pont de la Puríssima

Per tot plegat, la junta directiva de la FEAT ha decidit mantenir les tres marxes lentes convocades el 5 de desembre, coincidint amb l’operació sortida del pont de la Puríssima. En concret, se’n farà una entre Tarragona i Altafulla, una altra entre l’Aldea i Alcanar, i una més que passarà per Bellvei, El Vendrell i l’Arboç.

tracking