Diari Més

Meteorologia

Alerten de pluges de fins a 100 l/m2 en dotze hores a Tarragona aquest dijous

Tota la costa mediterrània es troba en alerta per fortes tempestes

Imatge del cel negre a sobre de Tarragona.

Les pluges tornen a causar estralls al Camp de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències ha emès un avís davant la previsió de fortes pluges i tempestes a la costa mediterrània entre aquest dimecres i dijous, que podrien deixar fins a 100 litres per metre quadrat en dotze hores en algunes zones de la demarcació de Tarragona.

D'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Protecció Civil recorda que demà, dijous, les precipitacions seran més intenses i de fins a 100 litres per metre quadrat en dotze hores aTarragona, encara que pràcticament tota la costa mediterrània registrarà pluges fortes.

Davant la previsió de pluges, Protecció Civil recorda extremar la precaució a la carretera, disminuir la velocitat, no aturar el vehicle en zones on pugui transcórrer gran quantitat d'aigua i circular preferentment per vies principals i autopistes.

Convé també no estacionar en zones inundables, no travessar ni en cotxe ni a peu els trams ja inundats, i no intentar salvar l'automòbil enmig d'una inundació.

A les zones rurals, Protecció Civil recomana allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i turons, no travessar guals inundats i dirigir-se als punts més alts de la zona.

En el cas de tempestes, amb més perill en camp obert, aconsella quedar-se en llocs elevats, com els alts dels turons, crestes o divisòries, no buscar refugi sota els arbres i evitar la proximitat de filats i objectes metàl·lics.

Als nuclis urbans, recorda que també hi ha perill de caiguda de llamps, per això és convenient situar-se prop dels edificis com a mesura de protecció, evitar els corrents d'aire als habitatges i quedar-se a l'interior del vehicle si la tempesta sorprèn conduint.

tracking