Diari Més

Les obres a l'Església Vella embruten el tapís original de Miró-Royo

Segons la Junta directiva del Centre Miró s’ha cobert de pols i l’Ajuntament defensa que s’ha retirar i que serà restaurat

Imatge del tapís 'El llangardaix de les plomes d'or' a l'interior de l'Esglèsia Vella.

Les obres a l'Església Vella embruten el tapís original de Miró-RoyoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la Junta directiva de l’associació Centre Miró de Mont-roig han denunciat que el tapís El llangardaix de les plomes d’or original de Joan Miró i Josep Royo ha quedat ple de pols arran de les obres d’adequació que s’han dut a terme a l’Església Vella. Un dels portaveus de l’entitat afirma que no s’han pres les mesures necessàries per retirar-lo i cobrir-lo i que, per tant, ha quedat ple de pols, com han pogut comprovar personalment.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mont-roig ha confirmat que el tapís va estar exposat als treballs que es duien a terme durant un parell de dies, fet que hauria provocat que s’embrutés. Assegura, d’altra banda, que l’obra de Miró-Royo va ser retirada i que, de fet, l’Ajuntament ha encarregat un estudi de cara a la seva restauració, no tant per la pols que hagi pogut acumular arran de les obres, sinó sobretot per la seva antiguitat. Segons el consistori de Mont-roig, l’estudi determinarà també quin és el millor indret per exposar-lo i la manera de fer-ho per a garantir la correcta conservació de l’original.

La Junta directiva del Centre Miró posa en dubte que hagin estat només dos dies els que el tapís de Miró-Royo hagi penjat de la paret mentre els operaris duien a terme els treballs. «El que és imperdonable és que hagin començat les obres sense haver-lo retirat, és una vergonya», afegeixen.

Centre Cultural renovat

Precisament, el pròxim divendres, 16 de novembre, a les vuit del vespre, es farà la presentació oficial del renovat Centre Cultural Església Vella de Mont-roig, que oferirà, a partir d’ara, una programació cultural de petit format totalment renovada i amb la voluntat d’esdevenir un punt de referència a la població, segons informava ahir l’Ajuntament de Mont-roig. L’acte servirà també per presentar el nou logotip i la imatge gràfica de l’espai, que posa en relleu la façana de l’Església Vella.

El Centre Cultural Església Vella, que ha estat millorat amb un nou escenari, 100 cadires i un equip de so permanent, oferirà una programació regular que combinarà la música, el teatre, les conferències, exposicions i actes culturals diversos en els quals hi participaran directament o com a col·laboradores les entitats culturals i festives del municipi. El programa d’actes pels propers mesos s’iniciarà el divendres, a les vuit del vespre, amb un acte de benvinguda a càrrec del Grup de Teatre Els Xuts.

tracking