Diari Més

Tribunals

L'assassí confés de la Pobla suma 10 anys de presó per agressió sexual

Va reconèixer durant el judici haver abusat de la fillastra després del crim

L'acusat de matar la seva dona a la Pobla de Mafumet, capcot, durant el judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona.

L'assassí confés de la seva dona a la Pobla va dir als mossos que «li havia tallat el coll» després d'una discussióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Mora, l’home condemnat a 24 anys de presó per l’assassinat de la seva dona, Carmen Ginés, a la Pobla de Mafumet l’any 2016, ha estat condemnat a una pena de deu anys i un dia de presó per abús sexual d’una menor, segons la sentència del 16 d’octubre. La condemna se suma als 24 anys de presó als que ha estat condemnat per la mort de la seva parella, en una sentència que, a més, estableix que el condemnat no es podrà apropar als familiars de la dona durant un període de 25 anys i una indemnització amb 280.000 euros.

Després d’aquesta primera sentència l’home es va tornar a asseure a la banqueta dels acusats, en aquest cas per haver abussat de la seva fillastra després d’haver comés el crim. De fet, l’acusat, ho va reconèixer durant el judici.

Els fets es van produir l’endemà que Mora propinés una vintena de ganivetades a la seva dona, Carmen Ginés, de 44 anys. En les seves conclusions definitives, la fiscalia i l’acusació particular van sol·licitar una pena de 10 anys de presó, i la defensa va demanat al tribunal que tingués en compte l’atenuant de confessió, com així ha estat finalment. Segons detalla la sentència, l’home va agredir la menor després d’amenaçar-la de mort amb un ganivet de grans dimensions.

L’endemà dels fets, l’acusat va presentar-se a les dependències dels Mossos d’Esquadra i va reconèixer el crim i l’agressió sexual a la menor. Aquell matí, tal com es va relatar durant el judici, que es va celebrar el passat mes de setembre, l’home també va informar que la dona es trobava a l’interior del lavabo i va facilitar als agents l’adreça del domicili, que està ubicat al carrer de Reus de la Pobla de Mafumet). La patrulla dels Mossos d’Esquadra que s’hi va desplaçar no va obtenir resposta en trucar a la porta i va haver d’accedir-hi per la terrassa d’un veí. Un cop dins, els agents van localitzar el cos sense vida de Carmen Ginés, de 44 anys, a l’interior del pis.

Amb antecedents

El passat juliol Mora també va ser condemnat a 19 anys i tres mesos de presó per una violació ocorreguda l’any 2003 a la ciutat de Tarragona. Precisament, aquest cas es va poder resoldre arran de l’agressió comesa a la menor de la Pobla de Mafumet gràcies a les proves d’ADN.

tracking