Diari Més

Busquen una solució a l'escola Vilamar i reparar l'escola Santa Creu

També s’anuncia la propera creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització

L'Escola Vilamar, al terme municipal de Calafell, tindrà una solució definitiva.

Busquen una solució a l'escola Vilamar i reparar l'escola Santa CreuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell i la Generalitat han acordat buscar una solució definitiva a la provisionalitat de l’escola Vilamar, que fa ja deu anys que està en mòduls prefabricats. A més, han acordat també reparar els desperfectes a les cobertes de l’escola Santa Creu, que causen filtracions quan plou.

Un anunci important sorgit d’aquesta reunió és la propera creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització. Aquesta oficina és una vella reivindicació de l’Ajuntament. Servirà per a gestionar de forma més directa i eficaç les inscripcions de cada curs als centres educatius del municipi.

En concret, es posarà una atenció especial al moviment de la població als diferents nuclis i barris, de forma que es pugui planificar la resposta a la demanda perquè, sempre que sigui possible, totes les famílies tinguin plaça en primera opció. L’Ajuntament, a més, podrà planificar millors serveis com el transport escolar, ja que tindrà les dades de matrícula amb antel·lació.

Una solució per al Vilamar

L’Ajuntament de Calafell acudia a aquesta reunió amb la intenció de «pressionar» Ensenyament amb les obres pendents, tant les de consolidació definitiva de l’escola Vilamar com la reparació urgent que cal fer a l’escola Santa Creu. Però també amb ànim de col·laborar i participar en les solucions.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que «hem reclamat que la provisionalitat de deu anys del Vilamar ha d’acabar, i fins i tot que la solució prevegi una segona línia, si amb els anys el nombre d’infants la fa necessària, i ens hem posat a disposició d’Ensenyament per fer-ho possible». Ferré ha afegit que «hem demanat una solució per als problemes constructius del Santa Creu el més ràpida possible, però també ens hem ofert a col·laborar en la reparació».

El director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra, ha indicat que «estem estudiant què s’ha de fer. Sabem que és una escola que fa de frontissa entre nuclis i, d’acord amb les necessitats educatives, té un paper fonamental. Però cap on hem de crèixer és el que estem començat a estudiar».

En relació al problema de les cobertes del Santa Creu, el director territorial ha apuntat que «hem vist el reportatge fotogràfic dels desperfectes i sabem perfectament quina és la situació. Hem invertit molt en aquesta escola i no la podem malaguanyar».

tracking