Diari Més

Ciència

La química protagonista de la Setmana de la Ciència de la URV

S'aborden qüestions com l'eficiència de les bombetes o la instal·lació d'un hort urbà sostenible

Diverses nenes participen en un taller de la Setmana de la Ciència a la URV.

La química protagonista de la Setmana de la Ciència de la URVACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un miler d'alumnes de primària i secundària de 23 centres escolars de les comarques de Tarragona participaran aquesta setmana en algun dels set tallers científics que s'han dissenyat al campus de Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en el marc de la Setmana de la Ciència. Els tallers, que reben el finançament de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), tracten disciplines molt variades, des de la instal·lació d'un hort urbà sostenible, l'eficiència de les bombetes, la valorització dels residus o la neteja d'aigües residuals. També s'ha organitzat una activitat en què els alumnes apliquen el mètode científic en la determinació de la configuració interna d'una caixa negra.

La Setmana de la Ciència també ha programat onze xerrades i tallers en diferents punts. A Bonavista es va celebrar una activitat a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura sobre les estructures dissenyades per da Vinci. Són construccions que es caracteritzen perquè són autoportants, no tenen la necessitat d'utilitzar cap classe d'element connector per aguantar-se, es construeixen amb un sol tipus de peça i la magnitud d'aquesta estructura depèn del nombre de peces que es disposin. D'altra banda, el centre cívic de Sant Salvador es va omplir per veure els experiments del catedràtic d'Enginyeria Química, que va portar el seu taller la Ciència en Família en què van participar una quarantena de persones.

La Setmana de la Ciència a les comarques de Tarragona compta també amb les rutes per aproximar la figura i aportacions científiques d'Antoni de Martí i Franquès, que van començar dimarts i s'allargaran fins al dissabte.

tracking