Diari Més

Energia

La central nuclear d'Ascó I inicia la 26a recàrrega de combustible

La planta s’ha desconnectat aquesta nit després de complir el cicle de 503 dies operant

Imatge d'arxiu de la nuclear d'Ascó, una de les centrals que rebria empleats de Garoña.

Ascó i Vandellòs obren la porta a treballadors de la nuclear de GaroñaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat I de la central nuclear d’Ascó s’ha desconnectar avui a les dotze de la nit per iniciar els treballs corresponents a la 26a recàrrega de combustible de la central, que li permetrà emprendre un nou cicle d’operació de 18 mesos. La parada suposa la incorporació addicional de més d’un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats que té un pressupost de 23,3 milions d’euros.

El procés de recàrrega consisteix en la substitució d’una mica més del terç dels elements combustibles que conformen el nucli reactor però durant aquesta parada s’executaran més de 13.000 ordres de treball. De totes aquestes intervencions, més del 90% corresponen a actuacions de manteniment majoritàriament preventiu. També estan planificades activitats de millora de la instal·lació que només poden realitzar-se quan la central està aturada.

Entre els projectes rellevants d’aquesta recàrrega, hi ha la renovació del sistema de maneig del combustible, activitat que inclourà la instal·lació d’una tapa temporal del vas del reactor que permet minimitzar l’impacte radiològic als professionals que hi treballen. L’ús de la tapa temporal a Ascó aprofita l’experiència positiva de la seva utilització en recàrregues a Vandellòs II. Un altre dels treballs destacables serà la substitució de quatre termoparells intranuclears, que formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l’aigua a l’interior del reactor i determinar la potència a la qual aquest funciona. També es realitzarà la inspecció del fons del vas i de les toveres de branca calenta, la inspecció remota de la tapa del vas o la inspecció de tubs corrents induïdes en els tres generadors de vapor. Així mateix, es durà a terme la revisió general de la turbina d’alta pressió i la implantació de millores a l’estació de tractament d’hidrogen de l’alternador.

tracking