Diari Més

Cultura

Comença el 'Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps'

L’Auditori de Vila-seca vol donar veu als compositors catalans d’ara i d’aquí

El cicle es va presentar el dijous en roda de premsa a l'AJC.

Comença el 'Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca estrena aquest divendres el Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps, un programa de concerts que pretén donar veu als compositors contemporanis catalans, amb especial rellevància dels creadors del nostre territori.

El cicle l’obrirà aquest divendres, a les 21 h., el Quartet Gerhard, una de les formacions de referència de la música de cambra al país que, dins del seu programa, interpretarà el Quartet per a corda n.1 A Riudoms, del compositor i músic que dona nom al cicle, Joan Guinjoan. Després d’aquest, s’han programat diferents concerts que es realitzaran durant la resta de la temporada i en temporades successives.

Tots ells tenen en comú el fet que inclouran composicions de creadors contemporanis, com són els reusencs Josep Maria Guix i Joan Magrané, el vallenc Robert Gerhard, el canongí Xavier Gols o el tortosí Felip Pedrell. Bernat Vivancos, Ramon Humet o Xavier Pastrana són altres creadors que formaran part de la programació.

Un dels trets destacats del cicle és que cada concert comptarà amb la presència d’alguns dels compositors per tal que puguin conversar amb el públic i explicar el seu procés creatiu.

El músic riudomenc Joan Guinjoan tenia previst assistir a la inauguració que es farà demà, però finalment no hi podrà ser per problemes de salut.

El concert d’aquest divendres també significarà l’inici de la residència artística a l’AJC del Quartet Gerhard.

tracking