Diari Més

Cultura

L'espectacle 'Identitats', el plat fort del Festival Guant de Titelles de Valls

El certamen programa per primer cop una proposta per nadons i s'incorpora a la programació el municipi de Mont-roig del Camp

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala; del director del Festival Guant, Eudald Ferré; i dels programadors de Mont-roig del Camp, d'Alcover, La Pobla de Mafumet i el Morell

L'espectacle 'Identitats', el plat fort del Festival Guant de Titelles de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 14a edició del Festival Guant de Titelles de Valls ha programat 33 espectacles del 20 al 25 de novembre, entre els quals destaca Identitats. Així, la companyia catalana Rocamora estrenarà, el divendres 23 al Teatre Principal, una proposta que combina música electrònica en directe amb marionetes. Entre les novetats, també s'ha programat la funció La lluna, la pruna per a infants a partir d'un any. En el certamen hi participen deu companyies catalanes, murcianes i una de tailandesa que oferirà una mirada cap al món oriental amb titelles de papiroflèxia. A més, s'incorpora a la programació del Guant el municipi de Mont-roig del Camp, el qual se suma a les localitats d'Alcover, La Pobla de Mafumet i el Morell.

L'espectacle Identitats, de la companyia «capdavantera i històrica» Rocamora, és una proposta «arriscada», segons ha subratllat el director del Festival Guant, Eudald Ferré. La funció, dirigida a un públic jove i adult, combina la «puresa del titella de fil» amb la música electrònica en directe i retroprojeccions audiovisuals. L'espectacle es representarà els dies 23 i 24 de novembre al Teatre Principal de Valls.

La música també serà protagonista en l'espectacle Matito i la grandíssima roda de fira de la companyia cambrilenca Matito, de la mà del titellaire Arnau Colom i de l'artista Artur Gaià, membre de la coneguda formació del Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Així, la proposta mostrarà la tècnica tradicional de titelles de guant i està dirigida a tots els públics.

«Posem molt en valor aquestes propostes musicals que acompanyaran els espectacles, aquest diàleg entre música i titelles», ha assenyalat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala. A més, ha destacat que s'ha programat per primera vegada teatre d'ombres i exclusiu per a nadons, amb l'espectacle La lluna, la pruna, que es farà al Teatre Casal de la Pobla de Mafumet el 24 de novembre i l'endemà a Valls. D'altra banda, el regidor ha destacat «l'encert» del festival per apostar pels espectacles d'adults atès que, diu, el gènere titellaire sovint s'encasella només en un públic familiar i infantil.

Altres espectacles programats són Adéu Peter Pan, de la companyia Festuc Teatre; el muntatge de Mimaia Teatre amb el treball Roig Pèl Boig, i Les set Cabretes, dels murcians Teatro los Claveles. Aquesta darrera proposta es representarà a Valls, Alcover i Mont-roig del Camp. De fet, el municipi del Baix Camp s'incorpora al Guant i se suma així a les localitats d'Alcover, El Morell i La Pobla de Mafumet, que fa anys que formen part de la programació. Per Ferré, la participació de més municipis al certamen és positiva perquè es creen «sinergies artístiques i de promoció» i «es fomenten les titelles».

Pel que fa a tallers, l'artista tailandesa Arunee Vasanserekul impartirà la centenària tècnica de la papiroflèxia. Vasanserekul és experta en diverses disciplines artístiques orientals, narradora de contes i també ha format part de la companyia Taraneya. La papiroflèxia és la tècnica de fer figures simplement doblegant paper, sense necessitat d'encolar-lo o retallar-lo, batejada al món oriental amb el mot japonès origami.

L'exposició 'Majoria d'edat!' i la intervenció dels alumnes de l'Institut Narcís Oller

Els alumnes d'arts plàstiques de quart d'ESO de l'Institut Narcís Oller i la Colla La Pessigolla incorporen el Territori Creatiu Vallenc al certamen i ho fan amb un muntatge d'interior i unes accions de carrer, respectivament. A més, el certamen presenta enguany l'exposició Majoria d'edat!, una mostra que farà un viatge pels divuit anys de la companyia Micro Troupe. Els organitzadors també han programat visites guiades adreçades als centres escolars amb format de petit espectacle teatralitzat amb titelles.

tracking