Diari Més

El papa aprova la beatificació d'un metge de Santa Coloma de Queralt

Es tracta de Mariano Mullerat Soldevila, assassinat el 1936

El metge Mariano Mullerat Soldevila va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de 1897.

El papa aprova la beatificació d'un metge de Santa Coloma de Queralthttp://www.galeriametges.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc ha signat el decret de reconeixement del martiri amb el qual es beatificarà el metge català Mariano Mullerat Soldevila, assassinat el 1936 durant la Guerra Civil.

Francisco va signar ahir diversos decrets a l'audiència que va concedir al prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, Angelo Beciu.

Entre ells, el del metge Mariano Mullerat Soldevila, nascut a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) el 24 de març de 1897 i que va morir a Arbeca (Garrigues) el 13 d'agost de 1936 després de ser capturat pel bàndol republicà.

Francisco va rubricar també les «virtuts heroiques» de la monja catalana Arcángela Badosa Cuatrecasas (1878-1918), nascuda a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), de la congregació les Germanes de la Benaurada Verge Maria del Monte Carmelo.

La declaració del «martiri» és decisiva per a la beatificació, ja que llavors no és necessari reconèixer un miracle, mentre que la promulgació de les «virtuts heroiques» suposa que a partir d'ara se'ls atorgarà el títol de «venerables» i es començarà el procés per continuar la seva beatificació.

tracking