Diari Més

Medi Ambient

La UPC avaluarà en un estudi l'evolució i el futur de les platges de Salou

El govern municipal vol saber quines són les causes de la pèrdua de sediments de la costa que s'ha produït en els últims anys

Imatge dels gtreballs de recuperació de la sotrra a les platges de Salou.

Salou busca una solució per recuperar la Cala Llenguadets, on el mar es menja la reposició de sorraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Politècnica de Catalunya redactarà un informe tècnic exhaustiu i detallat de l’afectació (per elements naturals i per infraestructures), l'estabilitat i el futur de les platges de Salou. Amb aquest estudi s’avaluarà l’evolució que han tingut les platges de Salou i quines poden ser les causes de la pèrdua de sediments que s'ha produït en els últims anys; si bé és per qüestions com el canvi climàtic o bé hi ha altres factors externs.L’estudi comportarà una despesa de 19.360 euros.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Salou ha adjudicat la seva realització que estimaràles implicacions dels canvis previstos sobre la capacitat de càrrega recreativa i de protecció natural per les platges.Finalment, també s’avaluarà les possibilitats de regeneració de les platges, amb perspectiva d’exigir l’execució d’infraestructures a les administracions competents i millorar l’execució d’aquestes en el marc de les competències municipals que corresponen al municipi de Salou.

La regidora de Platges, Júlia Gómez, ha destacat que «amb aquest estudi tindrem una visió realista de l’estat de les nostres platges i ens ajudarà a valorar les futures decisions per tal de recuperar un dels nostres principals atractius». Gómez, ha recordat que any rere any «invertim molts milers d’euros cada any en la reposició d’arena de platja per mantenir en les millors condicions possibles aquest espai de lleure pels salouencs i molts visitants».

tracking