Diari Més

El Fiscal demana 25 anys de presó per a tres homes acusats d'un segrest a Salou

El consogre de la víctima va planejar el seu captiveri amb l’ajut de dues persones més i el va dur a terme el 15 d’octubre de 2013

Hi ha un carril tallat a la circulació a la C-31b.

Hi ha un carril tallat a la circulació a la C-31b.Mossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia demana un total de 25 anys de presó per a tres homes que, l’octubre de 2015, van segrestar un altre amb l’objectiu de demanar diners a la família a canvi del seu alliberament. Els tres acusats s’enfronten a la pena de cinc anys de presó i inhabilitació especial per l’exercici del sufragi passiu per un delicte de detenció il·legal. Per a dos dels processats, el ministeri fiscal demana cinc anys més de presó per un delicte de robatori amb violència.

Els fets es remunten al 2015, quan aquestes tres persones van planificar el captiveri de la víctima amb la intenció de demanar a la família una quantitat concreta de diners a canvi del seu alliberament. Es dóna la circumstància, a més, que un dels acusats era el consogre del segrestat i coneixia la seva situació econòmica i va ser, de fet, el cervell de l’operació. El quinze d’octubre, els dos còmplices van esperar la víctima al voltant d’un aparcament on aquest tenia el seu vehicle i se li van llençar a sobre, el van lligar de peus, li van cobrir el cap amb un passamuntanyes i el van introduir en un altre cotxe. Li van prendre el telèfon mòbil, el rellotge que duia, les claus de casa, de l’oficina i del cotxe i li van dir «si et portes bé, no et farem mal, no et farem res».

Els segrestadors el van traslladar fins a un habitatge i, en un primer moment, el van deixar a dins d’una banyera, li van treure el collaret d’or que duia i, després, el van deixar lligat i amb una mordassa a un matalàs. Segons recull l’escrit de la Fiscalia, durant el temps que va durar el captiveri, els acusats no li van oferir ni menjar ni beure.

L’endemà, cap a dos quarts d’onze del matí, els acusats van enviar un missatge al fill de la víctima en el que deia que tenien el seu pare i que, si volia tornar a veure’l, havia d’ingressar una elevada quantitat de diners.

La família de l’home, però, va denunciar els fets a la policia i el consogre –qui participava com a cervell del segrest– va decidir alliberar-lo. Ho van fer en un camí de terra perpendicular a la carretera T-325 de Salou, prop de les oliveres, després de conduir 20 minuts, i li van dir que s’esperés, que el vindrien a buscar.

Finalment, la víctima va aconseguir deslligar-se i es va dirigir fins al domicili del seu fill.

tracking