Diari Més

Diversos cuiners amb Estrella Michelin participen en un congrés de cuina a Cambrils

Eduard Xatruch, Vicent Guimerà i Oriol Ivern són alguns dels professionals de renom que han assistit a l'esdeveniment

El xef vila-secà, Eduard Xatruch, durant el

Diversos cuiners amb Estrella Michelin participen en un congrés de cuina a CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ha acollit aquest dilluns el 3r Congrés Català de la Cuina,un esdeveniment per promoure la cuina catalana a escala mundial i definir el mapa d’actors en la cuina i la gastronomia.La jornada d'avui, que s'ha celebrat al Cambrils Park Business & Events,estava adreçada a alumnes d’escoles d’hoteleria i turisme; alumnes universitaris vinculats en la comunicació, el turisme i la gastronomia; i professionals del sector gastronòmic i turístic.

El periodista vila-secà, Xavier Grasset, ha inaugurat el Congrès i ha exercit de moderador en l'acte. En aquest, han intervingut 15 ponents convidats fent aportacions professionals i personals de la seva experiència en el sector. Després d’una petita pausa, s’ha celebrat una taula rodona.

Els 15 ponents són cuiners, cuineres i professionals exalumnes de centres educatius d’FP i Universitats, els quals han aportat la seva visió de la Cuina Catalana, sigui des del vessant de cuiner, sigui des de la vessant de responsable de sala; la situació actual i expectatives de futur que hi ha, i quines són les necessitats del sector per tal de mantenir la qualitat.

La jornada ha comptat amb cuiners amb Estrella Michelín com l’Eduard Xatruch, del Restaurant Disfruta de Barcelona; el Vicent Guimerà, del Restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; l’Oriol Ivern, del Restaurant Hispo de Barcelona; o la Montse Abellà, del Restaurant Santceloni de Madrid. També hi ha hagut presència de cuiners amb un paper destacat a la zona del Camp de Tarragona com el Jaume Solé, Xef Executiu de PortAventura World; o joves promeses de la cuina com el Mohamed Quauch, del Restaurant El Terrat de Tarragona; o el Ferran Cerro, del FCrestaurant de Reus. També ha tingut presència el món del vi amb el Raúl Vega de les Bodegues de Santo Tomás provinents de l’Ensenada Baixa Califòrnia; o l’Elisenda Villalta, de l’Espai de Millora Enogastronomia – Patronat de Turisme Costa Daurada Diputació de Tarragona.

El periodista Xavier Grasset ha inaugurat el Congrés i ha moderat una taula rodona.

Diversos cuiners amb Estrella Michelin participen en un congrés de cuina a CambrilsOlívia Molet

tracking