Diari Més

Policial

Ingressa a presó el conductor d'un camió que portava més de 2.000 quilos de marihuana i haixix

Un grup de lladres pretenien assaltar el camió un cop passés la frontera

Els mossos han intervingut 1.795 quilos d'haixix i 230 de marihuana

Ingressa a presó el conductor d'un camió que portava més de 2.000 quilos de marihuana i haixixMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home portuguès, de 50 anys, ha ingressat a presó després que els Mossos d’Esquadra el detinguessin el passat 21 d’octubre com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La investigació va començar a partir d’un robatori violent a Barcelona de dues persones que assalten a una altra a l’interior d’un pàrquing. En el decurs de les indagacions policials els agents constaten que els dos atacants, un home i una dona, formen part d’un grup criminal dedicat als robatoris violents, entre d’altres a traficants. En aquesta fase de la investigació els mossos tenen accés a una informació segons la qual estava previst un transport amb un camió pel sud de Catalunya de gran quantitat de drogues amb destí al centre d’Europa. De les indagacions també es desprenia la possibilitat que el camió fos assaltat a França pel grup criminal un cop hagués passat la frontera.

Després d’examinar la informació generada per la investigació, i amb la finalitat de detectar i interceptar el carregament, es va establir un dispositiu policial des de l’Hospitalet de l’Infant fins al Vendrell. Els policies desconeixien la marca i el model del camió i només disposaven de la informació respecte el nom d’una empresa. En aquest sentit, la recerca es va centrar en els vehicles que estiguessin retolats exteriorment amb aquest nom.

Sobre dos quarts de nou del matí del 20 d’octubre, els mossos van localitzar el camió, de dotze metres de llargada entre cabina i remolc, estacionat a una àrea de descans de Roda de Berà. El seu destí era la ciutat alemanya d’Hamburg i anava carregat de palets plens de mobles per a la llar embalats preceptivament pel que fa a aquesta mena de transport.

Un cop dut a terme l’escorcoll els investigadors van comprovar que el camió transportava gran quantitat d’haixix i marihuana, amagada als mobles que carregava. El pesatge de la droga intervinguda es va traduir en 1.795 quilos d’haixix i 230 de marihuana, amb un pes total de 2.025 quilos.

Tres detinguts i dos ingressos a presó

El conductor, que ja tenia antecedents a Itàlia per tràfic de drogues, va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció de Tarragona, que va decretar el seu ingrés a presó provisional. Els mossos també van detenir a Badalona i Sabadell les dues persones, un home algerià i una dona marroquina de 45 i 34 anys, respectivament, com a presumptes autors del robatori violent de Barcelona a partir del qual es va originar tota la investigació. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar presó provisional per a la dona i llibertat amb càrrecs per a l’home. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Un grup de lladres havia d'assaltar el camió a França

Ingressa a presó el conductor d'un camió que portava més de 2.000 quilos de marihuana i haixixMossos d'Esquadra

tracking