Diari Més

Municipal

ERC i la CUP de Riudoms feliciten Cruset pel nou càrrec però critiquen l'elecció del seu substitut a l'Ajuntament

El regidor Sergi Pedret, que va anar al número 8 de la candidatura del PDeCAT, serà el nou alcalde

Sergi Pedret, regidor escollit per substituir Josep Cruset a l'alcaldia de Riudoms.

ERC i la CUP de Riudoms feliciten Cruset pel nou càrrec però critiquen l'elecció del seu substitut a l'AjuntamentCEdida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim novembre, Josep M. Cruset prendrà possessió del càrrec de president de l'Autoritària de Tarragona. Alcalde de Riudoms des de fa onze anys, el seu lloc l'ocuparà, segons que ha anunciat ell mateix, el regidor de Serveis Públics, Comerç i Promoció Econòmica, Sergi Pedret, de 34 anys, que a les passades eleccions municipals va ocupar el número 8 de la llista electoral del PDeCAT.

La designació de Pedret ha causat malestar a l'oposició municipal, integrada pels grups de la CUP i Esquerra Republicana. En el cas de la formació anticapitalista, lamenten la designació 'a dit' tant de Cruset al Port com de Pedret per substituir-lo a l'alcaldia. Segons apunten en un comunicat: «El govern del PDeCAT ha utilitzat el nomenament de Josep Maria Cruset per a promocionar el que probablement serà el seu candidat per a les eleccions municipals de maig de 2019, nomenant-lo alcalde del nostre municipi a partir d'ara i projectant-lo a l'opinió pública».

Per la seva banda, Esquerra considerava Pedret una elecció errònia per assumir l'alcaldia. Pels republicans, Cruset hauria d'haver finalitzat el mandat, tenint en compte els pocs mesos que falten per la celebració de les eleccions, afegint que «es genera una situació d'interinitat que no beneficia Riudoms».

Els republicans critiquen també l'elecció 'successòria' de Pedret, «aquesta no és la manera d'escollir un alcalde, ja que per garantir els més alts estàndards de qualitat democràtica un alcalde s'ha de guanyar el seu càrrec a les urnes»; i critiquen també que l'escollit hagi estat un regidor, «que no ocupa actualment cap de les quatre tinències d'alcaldia existents a l'Ajuntament de Riudoms, que són els càrrecs de més responsabilitat després del d'alcalde».

Les crítiques per la designació de Pedret no impedeix que les dues formacions a l'oposició municipal li desitgin «molta sort», en el seu nou càrrec al capdavant del Port de Tarragona.

tracking