Diari Més

Altafulla assegura que «s'ha tranquil·litzat» la convivència amb els MENA i reclama més recursos per poder atendre'ls

La Generalitat trasllada els joves que inicialment va destinar al municipi i ara hi deriva un altre grup de 20 menors

El conseller d'Interior, Miquel Buch, junt a l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, durant la Junta Local de Seguretat.

Altafulla assegura que «s'ha tranquil·litzat» la convivència amb els MENA i reclama més recursos per poder atendre'lsAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha assegurat que «s’ha tranquil•litzat molt» la convivència amb els MENA (menors estrangers no acompanyats) que la Generalitat va destinar a un alberg del poble a mitjans de setembre sense notificació prèvia a l’Ajuntament. Alonso ha avançat que la Generalitat ha traslladat el grup inicial de 30 joves a un altre municipi, si bé aquest dimecres ha arribat un altre grup de 20 menors, motiu pel qual ha reclamat a l’administració més recursos per poder atendre’ls. L’alcalde ha fet aquestes declaracions després de celebrar la Junta Local de Seguretat presidida pel conseller d’Interior, Miquel Buch. Amb tot, Alonso ha remarcat que l’acollida dels MENA no s’ha tractat a la reunió «perquè no és un problema de seguretat».

Tot i el «trasbals» i el «malestar» que Fèlix Alonso ha reconegut que va haver a Altafulla amb l’arribada dels menors estrangers no acompanyats a mitjans de setembre, no s’ha abordat la seva acollida durant la Junta Local de Seguretat «perquè és una qüestió que ja s’ha tractat amb el Departament de Treball». «No és un problema de seguretat, és un problema d’acollida i de donar una solució a nois que tenen una situació molt complicada», ha afegit l’alcalde.

Segons Fèlix Alonso, «els primers dies hi va haver algunes actuacions sense gran importància però ara la situació s’ha tranquil•litzat molt», i ha assegurat que ara «els nois fins i tot es porten millor que alguns grups que venen de colònies al poble», recollint les opinions que li han traslladat els veïns de la Vila Closa, on s’ubica l’alberg que acull els MENA.

L’alcalde ha detallat que recentment s’ha reunit dues vegades amb el Departament de Treball per parlar sobre l’acollida dels joves, amb una última trobada que es va celebrar dilluns. En aquesta reunió, segons Alonso, la Generalitat va comunicar que traslladava a un altre poble els 30 joves destinats inicialment al municipi, mentre que aquest dimecres arribaria un altre grup de 20 nanos. La previsió és que s’hi estiguin un mínim de sis mesos.

Fèlix Alonso ha desitjat que els nous menors s’integrin a la vila, mentre ha reclamat a les administracions superiors que dotin de recursos els municipis que ofereixen espais als MENA. «El missatge l’hem de llençar a tot Espanya i Catalunya perquè, a vegades, els municipis que acollim els menors quedem una mica despenjats a l’hora de repartir els recursos», ha etzibat, demanant «comprensió» a la societat amb una crida a «no fer sensacionalisme».

«Satisfacció» per l’efecte de la retirada de camions a l’N-340

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha valorat breument els dos mesos d’entrada en funcionament del decret per retirar els camions de l’N-340 al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A preguntes de la premsa, Buch ha apuntat que és «prematur» fer una valoració en profunditat però ha assegurat que Interior «valora molt positivament» la reducció del trànsit de vehicles pesats. «Ara per ara ens podem donar per satisfets», ha conclòs.

Baixen un 7% el delictes a Altafulla

Pel que fa a la Junta Local de Seguretat, tant Miquel Buch com Fèlix Alonso han aplaudit la reducció de la delinqüència registrada durant l’últim any. Segons les dades recollides pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, aquest últim any han baixat un 7% els delictes penals al conjunt d’Altafulla, mentre ha augmentat un 33% el nombre de detencions. «Altafulla es un municipi on es pot viure amb molta garantia de seguretat», ha celebrat el conseller, que ha anunciat que la reunió d’aquest dimecres amb els cossos policials ha aprovat el Pla Local de Seguretat del poble per marcar les principals línies d’actuació dels propers anys.

tracking