Diari Més

Política

El Govern de Salou proposa al ple congelar les taxes i impostos

Les famílies monoparentals s’equipararan a les nombroses a efectes de les bonificacions a les taxes de prestació de serveis públics

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària a l'Ajuntament de Salou.

El Govern de Salou proposa al ple congelar les taxes i impostosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Salou proposarà al proper plenari municipal de demà la congelació dels impostos i taxes municipals pel proper any «per tal d’assegurar una estabilitat pressupostària i el manteniment dels serveis que presta l’Ajuntament a la ciutadania», segons va informar el consistori mitjançant un comunicat públic.

L’equip de govern afirma que es congelarà l’Impost de Béns Immobles, malgrat la pujada del 2% de l’IPC i que no s’aplicarà l’Impost de Increment de Valor de Terreny de Naturalesa Urbana en cas de no existir increment entre el valor de compra i venda.

D’altra banda, l’equip de Govern ha avançat algunes de les bonificacions que es proposaran. Entre aquestes, destaca l’equiparació de les famílies monoparentals a les famílies nombroses als efectes de bonificacions a les taxes de prestació de serveis públics. També hi haurà una bonificació del 75% de la quota per habitatge habitual i no aplicació de taxes en els expedients de canvis de titularitat d’una llicència diactivitat; es bonificarà al 100% dels vehicles clàssics, en l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i amb el 50% en l’impost d’activitats econòmiques. A més, el consistori, proposarà al ple la gratuïtat de les taxes per l’expedició de documents administratius per tramitació electrònica i bonificació del 10 % de les taxes envers expedients de tramitació telemàtica a persones no obligades per Llei. També hi haurà bonificacions per la taxa de prestació d’ajut domiciliari a persones en situació de risc social i en situació de dependència.

Les mesures previstes per l’equip de Govern han rebut les crítiques del grup municipal del PP a Salou qui ahir explicava, a través d’un comunicat, que l’executiu «ha rebutjat una proposta del PP consistent en la reducció de l’impost de béns immobles d’un 4% per a l’any 2019». «Els populars consideren que el govern de Salou hauria d’haver fet un esforç per baixar aquest percentatge de l’impost que més afecta a tots els seus veïns, l’IBI. Per als populars l’objectiu era aconseguir rebaixar la pressió fiscal fins els índexs previs a l’any 2012, en el qual l’IBI es va veure incrementat un 18%», afegien des del PP.

Mario García, portaveu del Grup Municipal Popular considera que «en aquest moment li tocava fer un major esforç a la nostra administració i l’IBI és l’impost més encertat per recompensar l’esforç realitzat per tots els salouencs durant aquests anys».

El líder popular ha explicat que, «des de l’any 2012 fins ara, els salouencs només hem vist reduida la nostra pressió fiscal per l’IBI en un 7% respecte a l’augment del 18% que es va aplicar en l’any 2012. Concretament es va produïr una baixada del 3% l’any 2014, un altre del 2% el 2016 i una nova baixada del 2% el 2018. El resultat és que Totes les persones amb propietats a Salou han vist com des de l’any 2012 a l’any 2018 se’ls ha incrementat l’IBI un 11%». Els populars lamenten que el govern no hagi acceptat la seva proposta. «Si segons el govern les arques municipals estan tan sanejades, és incomprensible que no s’apliquin polítiques fiscals en beneficis de tots els salouencs», acabava Garcia.

tracking