Diari Més

Política

L'alcalde de Montblanc, després de participar a l'acte de la Crida: «El meu partit és ERC»

Josep Andreu diu que tornarà a ser candidat a l’alcaldia si així ho vol el partit republicà

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, porta la bandera de la Vila Ducal al costat de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en una imatge d'arxiu.

L'alcalde de Montblanc, després de participar a l'acte de la Crida: «El meu partit és ERC»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha defensat aquest dilluns la seva assistència a l’acte de presentació de la Crida Nacional per la República que va tenir lloc dissabte a Manresa, però ha deixat clar que el seu partit és ERC. En declaracions a l’ACN, el batlle ha opinat que en el moment actual calen «espais més transversals» i unitat en el sobiranisme per abordar els grans reptes. «Treure els presos i els exiliats i avançar cap a la república catalana no es pot fer si no anem junts en algunes qüestions, com ara les eleccions europees», ha expressat. D’altra banda, Andreu ha dit que es tornarà a presentar a l’alcaldia de Montblanc amb la marca Agrupament Catalanista de Montblanc i sota el paraigua d’ERC, si així ho vol el partit.

Després que aquest dilluns el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, hagi emplaçat Andreu a decidir «en quin projecte polític vol participar», l’alcalde de Montblanc ha insistit que el seu partit és ERC i que vol tornar a liderar la candidatura a les municipals «com sempre».

El batlle ha expressat que si la Crida evoluciona «cap a un espai transversal o un moviment que serveixi per a assolir cotes de més unitat», hi aportarà el seu «gra de sorra», però que si s’acaba transformant en un partit polític no hi participarà perquè el seu és ERC i ho és «des de fa molts i molts anys».

Josep Andreu ha opinat que cal presentar una llista unitària a les eleccions europees que aplegui «sobiranistes, independentistes i federalistes, i tots aquells que volem un horitzó de llibertat per al nostre país». «No soc partidari d’anar a tot arreu junts ni separats; crec que cada elecció necessita una reflexió», ha afegit.

Sobre la seva presència a l’acte de dissabte a Manresa, on fins i tot va adreçar unes paraules als assistents, Andreu ha assegurat que va comunicar que hi aniria a la direcció de la Federació d’ERC del Camp de Tarragona i «a la màxima direcció nacional d’ERC».

El batlle ha defensat que és «normal» que ell expressi les seves opinions perquè ERC és un partit «demòcrata, assembleari i sempre s’ha pogut dialogar el pensament dels militants».

tracking