Diari Més

El FICVI guardona 'Paris you got me' amb el premi internacional al millor curtmetratge de ficció

'Background' s'emporta el premi estatal i 'I Wish' guanya en la categoria internacional d'animació

Imatge de la gala de cloenda del certamen.

El FICVI guardona 'Paris you got me' amb el premi internacional al millor curtmetratge de ficcióManuel Moya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) ha guardonat el film Paris you got me, de Julie Boehm, amb el premi internacional al millor curtmetratge de ficció. «Ha estat una sorpresa per mi, tot just he arribat avui perquè vinc d'altres festivals i guanyar-lo és molt benvingut», ha expressat Boehm. Pel que fa al premi estatal s'ha premiat la producció de Toni Bestard per Background. En la categoria d'animació el premi internacional al millor curtmetratge se l'ha endut I Wish, de Víctor L. Pine. La gala de cloenda de la tercera edició, conduïda per l'actriu Itziar Castro, s'ha celebrat aquest diumenge al vespre a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

La producció alemanya Paris you got me ha obtingut la màxima puntuació del jurat del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. Han valorat el «nou format» i el «toc diferent» d'un curt de nou minuts que barreja les arts plàstiques, la dansa i música. Amb paraules de la seva directora, Julie Boehm, el film mostra una noia jove que somia ser ballarina amb unes sabates vermelles màgiques però, finalment, s'adona que no les necessita perquè ja té el seu talent.

El film Background, del mallorquí Toni Bestard, ha estat premiat en la categoria de millor curtmetratge estatal de ficció. La peça, en blanc i negre i sense veu conductora, ressalta el paper dels personatges secundaris en el cinema. «Un mai s'espera un premi i si connecta -el curt- amb el públic i un jurat és meravellós. Ens dona molts ànims i força per continuar contant històries», ha precisat Bestard.

Pel que fa al premi internacional al millor curtmetratge d'animació se l'ha emportat I Wish, del director Víctor L. Pine. Segons el director del certamen, Josep Garcia Varo, el film transmet un «missatge molt bonic i profund», atès que suggereix que has de fer el que vulguis amb la vida sense sentir-se condicionat per la societat. Segons Garcia és el curt que ha generat més reaccions entre escolars del centres educatius del municipi que han participat en les activitats paral·leles.

El premi D.O. Catalonia al millor curt de ficció ha estat per Cunetes, un film de Pau Teixidó sobre la Guerra Civil Espanyola que recollit el seu germà. A més, Teixidó també ha guanyat el premi del jurat jove al millor curtmetratge. Mentre que Glitch, del director Marcos Cabotá, s'ha emportat el premi del públic amb el 49% dels vots. Cabotá, que no ha pogut recollir el premi perquè es trobava en un altre festival, ha fet un curt que narra amb un toc d'humor el drama de l'Alzheimer.

Ignorants i Eggstraterrestes han guanyat el primer i el segon premi respectivament del concurs In Situ per a joves. El director del certamen ha remarcat que ha crescut el nombre de públic i d'inscripcions i ha afegit que el festival es consolida. «No podem demanar res més», ha conclòs Garcia.

tracking