Diari Més

Propostes originals per recuperar la cuina de la garrofa a Altafulla

El programa de les jornades s’allargaran fins al dia 11 de novembre

Una proposta d'aquestes jornades de l'edició del 2017.

Propostes originals per recuperar la cuina de la garrofa a AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla acull des d’aquest dijous les XI Jornades Gastronòmiques i Terceres de la Garrofa, que s’allargaran fins l’11 de novembre. Aquestes jornades tenen l’objectiu de promocionar i recuperar el consum d’aquest aliment tradicional a través de propostes culinàries de qualitat. Com a novetat d’aquest any, les jornades coincideixen amb la Festa Major de Sant Martí, el programa de festes del qual donarà el tret de sortida el primer cap de setmana de novembre. El regidor de Comerç, Jaume Sànchez, va agrair, durant la presentació, la participació dels restauradors en aquesta tercera edició en què alguns d’ells ho fan per primera vegada.

En aquest sentit, i en l’objectiu de promocionar i recuperar el consum d’aquest aliment tradicional «tan nostre i tan desconegut», com ha explicat el regidor de Comerç, el xef i padrí de les jornades, Pere Felicidad, ha animat als restauradors d’Altafulla a seguir investigant amb aquest producte «on surten plats plenament satisfactoris». Pere Felicidad també va explicar que la garrofa i la xocolata «tenen molts punts en comú» com el procés de torrar les beines.

Els preus dels menús van des dels 25 als 38 euros i s’hi poden degustar plats com canelons de bolets amb beixamel de garrofa, orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa, entre d’altres propostes gastronòmiques.

Els restaurants participants són el El Pozo, La Toque, De Bar, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar i Costa Dorada.

Els comensals podran participar en un concurs de fotografia 2.0, tant a Facebook, Twitter com Instagram amb l’etiqueta #garrofa2018 i, d’entre totes les imatges, se n’escolliran les tres millors que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones, entre d’altres premis.

tracking