Diari Més

Policial

A Tarragona hi ha dos robatoris amb força a domicilis al dia de mitjana

Entre el gener i el juny de 2018 es van registrar 340 robatoris d’aquest tipus, un 8,6% més que el mateíx període de 2017

Entre el gener i el juny de 2018 es van registrar 340 robatoris d'aquest tipus

A Tarragona hi ha dos robatoris amb força a domicilis al dia de mitjanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada dia es produeixen, de mitjana, dos robatoris amb força en domicilis a la ciutat. Durant el primer semestre d’aquest any Tarragona ha registrat 340 delictes d’aquesta mena, un 8,6% més que el mateix període de 2017, quan es van comptabilitzar 313 robatoris amb força a habitatges. Així ho assenyalen les dades del Ministeri d’Interior que recull els indicadors de criminalitat entre gener i juny d’aquest any a les ciutats espanyoles. Els indicadors s’elaboren amb informació de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Policia Local.

Si es tenen en compte els robatoris en domicilis, comerços i altres establiments, la xifra de robatoris amb força a la ciutat entre gener i juny d’aquest any puja fins les 457 infraccions penals, respecte els 406 de 2017, el que significa un augment del 12,6%. Els Mossos d’Esquadra han realitzat desenes de detencions aquest any relacionades amb aquest delicte. Entre gener i febrer, els mossos van arrestar quatre homes acusats de 20 robatoris amb força als barris de Ponent. A Reus els robatoris a domicilis es manté gairebé igual. Aquest any s’han registrat 204, mentre que l’any passat van haver-hi 214. Cambrils, en canvi, experimenta un augment del 22% i passa de tenir 89 robatoris a 109. Les xifres globals de la província de Tarragona revelen una pujada del 14% en aquests delictes.

Pel que fa al tràfic de drogues, Tarragona registra 13 infraccions d’aquesta mena el primer semestre d’aquest any. L’any passat hi va haver 22 delictes d’aquest tipus. Els veïns del Barri del Port denuncien des de fa anys aquesta realitat als seus carres. Recentment, els veïns del carrer Orosi, als voltants de l’estació de la Renfe, denunciaven aquesta realitat i la presència de carteristes i baralles a la zona. Reus, en canvi, registra una caiguda del 48% d’aquests delictes: dels 43 de l’any passat, enguany hi han hagut 21. A tota la província les infraccions penals relacionades amb tràfic de drogues disminueix un 14%. Al Vendrell s’han comès 14 delictes de tràfic de drogues, comparats amb els 4 de l’any passat.

La sustracció de vehicles a la província ha baixat un 20%. A la capital tarragonina el 2018 es van robar 49 vehicles, a Reus 22 i a Cambrils 8. En total, a la província, hi ha hagut 179 sustraccionsa de vehicles, un 20% menys que l’any passat.

22 violacions a la província

De les dades d’Interior, que comptabilitza deu tipus de delictes a les ciutats amb una població superior a 30.000 habitants, destaquen les sis agressions sexuals (violacions) que s’han produït enguany a Tarragona, ja que l’any passat no hi va haver-hi cap. A Reus, les forces policials compten dues agressions sexuals, respecte les set de 2017. A Cambrils hi ha hagut aquest any una violació i l’any passat cap. En total, la província de Tarragona registra 22 agressions sexuals, respecte les 19 de 2017.

Interior també recull que a la província hi ha hagut entre gener i juny quatre assassinats (tres més que el 2017) i 10 assassinats en grau de temptativa, és a dir, els casos en què l’assassí no va poder acabar amb la vida de la víctima.

En relació als furts, Tarragona va patir 1.224 delictes d’aquesta mena, similar als de l’any passat. A Reus va haver-hi 509, un 15% menys, a Cambrils 148, gairebé igual que el 2017 i al Vendrell 160, un 25% menys.

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-md4w{background-color:#D2E4FC;text-align:left} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-s268{text-align:left} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

tracking