Diari Més

festival de Cinema

Vila-seca premia l'art de la brevetat

El Festival Internacional de Curtmetrages de Vila-seca mostrarà 38 treballs a l’Auditori Josep Carreras

Participants de la secció In Situ, el passat cap de setmana, a Vila-seca.

Vila-seca premia l'art de la brevetatDvisual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tercer any consecutiu, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca obre les seves portes al cinema de petit format. Amb motiu de la celebració del Festival Internacional de Curtmetratges (FICVI), des de divendres 26 d’octubre fins diumenge 28, el públic habitual del recinte cedirà les seves cadires als aficionats als curts.

Les projeccions del FICVI es faran en dues tongades, divendres i dissabte. El divendres 26 hi haurà dues sessions, a les 20 h. i a les 22 h. L’endemà dissabte seran a les 19 h., a les 20.30 h. i a les 22.30 h. La gala de cloenda i l’entrega de premis del FICVI es farà el diumenge 28 a les 19 h., en una cerimònia conduïda per l’actriu Itziar Castro, i durant la qual es podran visionar els curtmetratges guanyadors.

En aquesta edició del FICVI s’han presentat a concurs 1.104 curtmetratges de diferents països, dels quals s’han seleccionat 38 curts (29 de ficció i 9 d’animació). Entre els treballs que han passat a concurs hi trobem Última sesión i L’entrevista, realitzats per persones vinculades a l’Escola de Cinema de Reus.

Els criteris de selecció dels curtmetratges, explica el director del FICVI, Josep G. Varo, s’han regit per la voluntat d’oferir curts que destaquin per la seva qualitat, sense tenir en compte la trajectòria o el nom de les persones que hi pugui haver al darrere.

El Festival és una iniciativa del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, i té com a principal objectiu servir d’aparador per als directors novells, o no tan novells, que volen mostrar els seus treballs. Alhora, també es vol acostar l’art del curtmetratge a tots els públics i, és per això que totes les sessions són gratuïtes i obertes a tothom.

El jurat del FICVI està compost per persones relacionades amb el sector audiovisual, com Jesús Monllaó (conegut per obres com Hijo de Caín o La Mirada Oblicua), Pedro Solís, director de producció de Tadeo Jones i guanyador al Goya al Millor curtmetratge d’animació espanyol 2014 per Cuerdas, o Rubén Salazar (Villa Mnemósine o Nacer). Precisament Salazar, guanyador del Premi del jurat al millor curt nacional del FICVI 2016, protagonitzarà una de les dues classes magistrals programades en el marc del festival. La primera se celebrarà dissabte 27 a les 11h, i l’impartirà Eduard Baztán, publicista i enginyer de so, que farà la formació So al cinema: sentim allò que veiem? Rubén Salazar, per la seva banda, parlarà diumenge 28 a les 11 h., i oferirà la xerrada 30 pasos con P para hacer un corto Posible-del proyecto a las palomitas. Aquestes sessions també són gratuïtes i obertes a tothom.

Tot i que el gruix de la programació del festival s’ha programat per als dies 26, 27 i 28, el FICVI ja ha donat el tret de sortida aquest passat cap de setmana amb la secció In Situ, un concurs en el qual els participants havien de rodar un curt a Vila-seca en un termini de dos dies. A l’edició d’enguany hi han concorregut 12 equips.

tracking