Diari Més

Urbanisme

Mont-roig reservarà una partida per a reactivar el comerç de l'antiga N-340

L’alcalde, Fran Morancho, diu que es faran campanyes per dinamitzar la zona, un cop acabin les obres a l’avinguda Barcelona

Imatge general dels treballs que es duen a terme a l'avinguda Barcelona de Miami Platja.

Les molèsties de les obres de l'avinguda Barcelona de Miami es minimitzaranOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La part més complexa de les obres de l’avinguda Barcelona, el tram de l’antiga N-340 que travessa el nucli de Miami Platja (Mont-roig) ja s’ha fet i l’alcalde del municipi, Fran Morancho, assegura que els treballs estaran acabats el 31 de desembre d’aquest any. L’Ajuntament té previst reservar una important partida al pressupost de l’any vinent per a l’organització de campanyes que serveixin per dinamitzar el comerç i compensar així, en la mesura del possible, les importants pèrdues que han patit els comerciants aquest estiu a causa de les obres.

«Estic al corrent de les queixes dels veïns. Hem començat a treballar en el pressupost de l’any que ve i tenim previst preparar campanyes de dinamització que es posaran en marxa, un cop es reobri el trànsit a l’avinguda Barcelona», explica Morancho. «Entenc perfectament les queixes dels comerciants, sobretot perquè la majoria fa el 50% de la seva facturació durant els mesos de juliol i agost i, enguany, han tingut pèrdues. D’altra banda, però, s’ha de veure com un projecte a llarg termini, hem fet un gran esforç per no aplicar contribucions especials i les seves propietats augmentaran de valor, un cop estigui tot finalitzat», afegeix el batlle.

Segons l’alcalde, s’han soterrat les línies elèctriques, la telefònica, s’ha canviat la xarxa d’aigua i s’ha instal·lat una xarxa de pluvials que, fins ara, era inexistent en aquesta via. La constructora ha posat la primera capa d’asfalt i, al tram de la plaça Tarragona, ja han començat a crear les voreres.

L’avinguda continua tallada al trànsit, només s’ha reobert un tram entre l’avinguda Cadis i Veracruz.

«No es reobrirà fins que no estigui tot enllestit. Tenir-ho restringit al trànsit permet que les obres avancin a un ritme més ràpid», confirma Morancho.

L’Ajuntament de Mont-roig va començar les obres de renovació de l’avinguda Barcelona aquest estiu per tal de poder assolir el termini de temps fixat per a gaudir del 50% de finançament per part de la Generalitat a través del Pla de Barris. Tot i que el govern català va concedir una pròrroga al mes d’agost, el que permetria demorar els treballs, l’equip de govern de Mont-roig no contempla aquesta opció.

«Una de les coses que puntuava a les empreses que van optar a la licitació de les obres és que finalitzessin els treballs en la data prevista.Això no es pot canviar. A més, un cop s’ha començat, val més acabar i és el que els comerciants volen», diu.

tracking