Diari Més

Successos

Denuncien la perillositat de la carretera de Santes Creus a Tarragona pels ciclistes

Un vídeo mostra com un tot terreny avança diversos ciclistes sense respectar la distància de seguretat i saltant-se la línia contínua en aquesta carretera, on el 2016 van atropellar mortalment una veïna de Tarragona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Perillosa situació la que van viure diversos ciclistes aquest diumenge a la carretera que enllaça Santes Creus amb Tarragona, la TP-2031. Un vehicle tot terreny va avançar un ciclista sense respectar la distància de seguretat, saltant-se la línia continua i sense guardar tampoc la distància necessària amb un grup de ciclistes que circulaven en sentit contrari. Un dels afectats denuncia les accions dels infractors «amb tota impunitat» i la perillositat d’aquesta carretera, on el 2016 un vehicle va atropellar mortalment una ciclista veïna de Tarragona i posteriorment va fugir del lloc.

L’escena, enregistrada en vídeo, es va produir el passat diumenge 21 d’octubre cap a les 12 del matí en aquesta carretera just passat Nulles i en direcció Tarragona. Un cotxe tot terreny que circulava per aquesta via va avançar a un ciclista sense respectar la distància normativa d'1,5 metres tot saltant-se la línia contínua. Tampoc va respectar la distància d’un grup de ciclistes que circulava en sentit contrari.

Un dels afectats ha denunciat amb un vídeo aquesta situació al Diari Més queixant-se que aquest tipus d’infractors actuen «amb tota impunitat» i amb «un menyspreu per la vida esfereïdor». A més, també alerta de la perillositat d’aquesta carretera. «Està en obres, no té vorals practicables i hi ha un gran salt fora de la calçada, per la qual cosa no teníem escapatòria», relata.

El ciclista explica que ja hi ha hagut més d’un ensurt en aquesta carretera i recorda que precisament va ser en aquesta via, a l’alçada de Vilabella, on el 2016 un cotxe va atropellar dues ciclistes, una de les quals va morir. Es tracta de Marta Domínguez, una veïna de Tarragona de 28 anys la mort de la qual va causar una gran commoció entre el col·lectiu i la plantilla de Dow, on treballava. El conductor va fugir del lloc però finalment va poder ser detingut a Vilabella mateix.

El ciclista que ha patit aquest últim episodi d’imprudència al volant demana que aquests actes no quedin impunes i que els vehicles respectin les distàncies de seguretat.

El cotxe no va respectar la distància de seguretat i va avançar en línia contínua.

Denuncien la perillositat de la carretera de Santes Creus a Tarragona pels ciclistesCedida

tracking