Diari Més

Riudoms supera les previsions com a amfitrió de la Festa Major Comarcal

L’alcalde de la localitat, Josep Maria Cruset, afirma que «ha vingut més gent de les que esperàvem, els prop de 5.000 tastos s’han esgotat»

L'espectacular Cavall dels Nebot de Riudoms durant la cercavila del municipi.

Riudoms supera les previsions com a amfitrió de la Festa Major ComarcalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Riudoms supera amb escreix les previsions i passa amb èxit la prova de foc d’erigir-se com a amfitrió de la primera Festa Major Comarcal, una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal del Baix Camp.

«La idea és que aquesta activitat que proposa el Consell Comarcal del Baix Camp es pugui fer a un poble diferent cada dos anys. L’objectiu és treballar la identitat de comarca. Molts grups festius es coneixen entre ells, però d’altres, no. Avui s’han reunit elements d’arreu de la comarca produint aquest efecte identitari», explica l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset.

A la festa, hi han participat els 28 pobles del Baix Camp, amb més o menys representació. «Hi ha hagut molts pobles que han vingut amb més d’un element. De Riudoms, per exemple, han participat cinc grups, de Montbrió han vingut totes les colles, etc.», afegeix l’alcalde riudomenc. Diables, gegants, bèsties del seguici, balls tradicionals, batucades, entre d’altres, han recorregut avui els carrers de Riudoms per acabar fent una exhibició de lluïment a la plaça de l’Església. «El públic ha quedat veritablement sorprès de la gran quantitat de persones que s’hi han concentrat», explica Cruset.

L’èxit de públic s'ha fet palès en esgotar-se les prop de 5.000 tapes i degustacions que s’oferien al llarg dels estands que mostraven l’ampli ventall gastronòmic de la comarca. La coca en recapte, els fideus rossos, l’escarola amb romesco, el pataco, el rostit de porc senglar, la llonganissa de Maspujols, la mini clotxa o la samfaina, han estat alguns dels plats que s'han donat com a degustació.

La localitat amfitriona, Riudoms, ha ofert la seva tradicional coca amb recapte. A la cercavila han participat els gegants, els Diables i Diablons, el Ball de Bastons, els Riudrum’s i, copsant tota l’atenció dels presents, l’espectacular Cavall dels Nebot, una de les darreres incorporacions al seguici festiu riudomenca. Un any i pocs mesos després de la seva presentació, el Cavall dels Nebot, ha fet comptades aparicions públiques. Una de les més recents, segons explica l’alcalde, fou a Barcelona, convidat pels Gegants del Pi. «L’acollida del Cavall dels Nebot va ser espectacular, van quedar parats i només calia veure les cares dels nens, completament bocabadats, al seu pas», narra Josep Maria Cruset. Per les festes de Sant Jaume de Riudoms, el municipi ha recuperat enguany el Ball de Bastons. «Volem aprofitar aquesta dinàmica de creixement del seguici per anar fomentant la incorporació de nous elements i balls», finalitza Cruset.

tracking