Diari Més

Meteorologia

Tarragona continua en alerta vermella per pluges

Castelló i Terol també es troben en màxima alerta, mentre que vuit províncies més de l'Estat es troben en alerta taronja o groga, segons l'Aemet

pluja rambla tarragona

pluja rambla tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gota freda, que durant les últimes hores ha deixat fortes i persistents pluges a tot el vessant mediterrani i a les Balears, manté avui en alerta vermella a Tarragona, Castelló i Terol i a unes altres 8 províncies en alerta taronja o groga, segons informa l’Agència de Meteorologia (Aemet) al seu lloc web.

A Catalunya s’ha activat l’avís vermell a Tarragona en àrees de l’extrem sud del litoral i prelitoral, per pluges que acumularan 180 litres en 12 hores, i segueix amb alerta taronja per mala mar i onades entre els 3 i 4 metres. A la província de Barcelona continua l’avís groc per pluges, tempestes i onatge.

A la Comunitat Valenciana, la província de Castelló segueix amb avís roig per pluges que deixaran 200 litres per metre quadrat en 12 hores al litoral nord i sud i en zones de l’interior nord i sud; l’Aemet alerta que de forma local, les quantitats acumulades en 12 hores podran superar significativament els 200 litres.

València segueix amb avís taronja (risc important) per precipitacions que deixaran 40 litres per metre quadrat en una hora o 150 litres en 12 hores, mentre que a Alacant hi ha nivell groc per pluges al litoral sud que deixaran fins 20 litres.

Aragó té alerta vermella a la província de Terol per pluges de fins 120 litres en 12 hores a les zones de Gúdar i Mestrat; l'Aemet adverteix que aquest avís es refereix a la part oriental de la zona i localment es poden superar els 120 litres de forma significativa; Saragossa segueix amb nivell groc per pluges.

Mallorca és l’única illa de l’arxipèlag balear que continua en alerta taronja per precipitacions de fins 40 litres per metre quadrat en una hora a la serra de la Tramuntana.

A les províncies de Conca i Guadalajara (Castella-la Manxa) i Sòria (Castella i Lleó) i a Ceuta persisteix l’avís groc per pluges.

L’Aemet adverteix que amb l’alerta vermella el risc és extrem amb fenòmens meteorològics no habituals d’intensitat excepcional i amb un nivell de risc per a la població molt alt, i amb l’alerta taronja existeix un risc important en fenòmens meteorològics no habituals i amb cert perill per a les activitats usuals.

tracking