Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil manté l'INUNCAT per pluges al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

A les Terres de l’Ebre ja s’han acumulat fins a 170 l/m2 als Ports, que podrien arribar als 200 l/m2 al final de l’episodi

Imatge d'una forta tempesta al mirador de la Platja l'Arrabassada.

Els núvols i la pluja marcaràn el cap de setmanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitatmanté l’alertadel Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per l’episodi de precipitacions que està afectant sobretot les Terres de l’Ebre i en segon terme al Camp de Tarragona. Protecció Civil manté, també, l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fort onatge i ha donat per finalitzada l’Alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant el dia d'avui es mantenen les previsions de xàfecs intensos localment acompanyats de tempesta, podran superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts a les Terres de l’Ebre i a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona. Aquestes tempestes poden provocar incidències en zones urbanes amb afectacions a carrers, passos soterranis, baixos i similars.

A més, les pluges podran deixar acumulacions de pluja de fins a 200 l/m2 en 24 hores a les comarques del Baix Ebre i Montsià, i valors de 100 l/m2 en 24 hores a la resta de les Terres de l’Ebre i a les comarques de Tarragona. Aquestes acumulacions poden fer créixer els cabals dels rius i especialment dels barrancs, afectant a camins i carreteres, com ja s’ha produït aquest matí per exemple al barranc de la Galera a Masdenverge.

Des de l'inici de l'episodi s'han registrat valors importants de pluja acumulada a comarques de les Terres de l'Ebre especialment durant la nit: Massís del Ports (157,1 l/m2 en 24 hores), Ulldecona – els Valentins (96.8 l/m2), Mas de Barberans (88.2 l/m2), Alcanar (85.1 l/m2) i Horta de Sant Joan (72.9 l/m2). Al matí les pluges s’han concentrat a les comarques de Tarragona amb valors destacats a Prades (57.7 l/m2), Constantí (54.9 l/m2), Riudoms (51 l/m2) i Tarragona (48.2 l/m2)

Pel que fa a incidències, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya informa que no s’estan rebent moltes trucades per incidències rellevants i en conjunt les que s’estan rebent són molt disperses en el territori i en les franges horàries.

Des d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat han registrat poques incidències a causa de les pluges o del vent de les darreres hores. Únicament s’han hagut d’atendre una vintena d’actuacions, la majoria per retirar elements del mobiliari urbà o arbres, i per atendre petites inundacions. A banda, destacar que també s’ha fet seguiment i realitzat inspeccions de punts inundables. Sense que hagi derivat amb cap emergència greu.

Els municipis han estat realitzant tasques de vigilància de l’evolució dels rius i zones inundables, especialment a les Terres de l’Ebre, a petició de Protecció Civil i d’acord als seus plans d’emergència , amb brigades municipals, policies locals i voluntariat de protecció civil, que també han senyalitzat i tancat el pas en algunes zones de perill d’inundació. L’Ajuntament de Tarragona ha tancat parcs i jardins davant les condicions meteorològiques anunciades. Aquest matí s’havien suspès 5 rutes de transport escolar del Consell Comarcal del Montsià.

tracking