Diari Més

Comarcal

El servei de neteja per a 18 pobles del Tarragonès, a concurs per 53,3 MEUR

El Consell Comarcal licita la concessió del servei de recollida d’escombraries i gestió de deixalles per un període de deu anys

Els treballadors de la recollida de la brossa de Salou començaran el divendres set dies de vaga.

Els treballadors de la recollida de la brossa de Salou començaran el divendres set dies de vaga.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Tarragonès ha tret a concurs públic la concessió del servei de recollida d’escombraries, de neteja diària i gestió de deixalleries de 18 municipis del Tarragonès per 53.381.988,43 euros (sense IVA) i per un període de deu anys. A banda dels 18 municipis, el plec de condicions de la contracta deixa la porta oberta a modificacions per ampliacions de municipis o serveis. El termini per presentar ofertes finalitza el 7 de desembre.

La nova contracta, que va quedar desencallada després d’aprovar el plec de clàusules l’agost passat, comprèn els municipis d’Altafulla, Creixell, la Canonja, el Catllar, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, la Secuita, Torredembarra, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp, així com el municipi de Bonastre pel que fa a la deixalleria.

El nou servei s’haurà de desplegar pel territori en un període màxim de sis mesos i, per tant, el plec de condicions preveu un període de coexistència entre la nova empresa adjudicatària i la que deixa el servei. Quan s’exhaureixi el període de sis mesos, el nou servei s’haurà de prestar amb els nous vehicles, maquinària, contenidors, aplicacions i equipaments. Durant els dos primers mesos d’inici de la contracta, l’empresa concessionària haurà de fer una posada a punt i neteja de tot el material, contenidors i vehicles que continuïn formant part del servei. També haurà d’arranjar les instal·lacions corresponents a les deixalleries comarcals, deixant-les en perfectes condicions.

A banda de la neteja integral de l’espai públic i de les vies dels municipis, la nova contracta inclou també la neteja de les platges d’Altafulla. No tots els municipis tenen delegada la neteja de carrers al Consell Comarcal, només els d’Altafulla, la Canonja, el Catllar, el Morell, Perafort, la Pobla de Mafumet i Renau.

Pel que fa al servei de recollida d’escombraries, el plec de condicions preveu la renovació de tots els contenidors de superfície dels municipis adscrits al servei. Així mateix, també està prevista la renovació de bona part dels contenidors soterrats que hi ha en aquests mateixos municipis. En l’àmbit econòmic i com a novetat, destaca el fet que la retribució que es farà a l’empresa concessionària tindrà una part fixa i una variable, la qual anirà lligada a l’assoliment d’uns objectius definits en el plec de clàusules que es va aprovar el mes d’agost passat.

tracking