Diari Més

Artadi ironitza sobre Borrell a Vila-seca i li agraeix la feina que fa en internacionalitzar el procés

La consellera de la Presidència, «perplexa» que Iceta titlli de «demagògia» la vulneració de la democràcia

La consellera ha saludat als veïns de la població

Recepció d'Elsa Artadi i passejada fins el Castell de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, anima el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que segueixi en la seva tasca de difusió internacional del procés. En to irònic, Artadi ha definit Borrell com «el ministre que major projecció fa del moviment independentista a tot Europa». Segons la consellera, quan Borrell retira credencials diplomàtiques en una acció «sense precedents» a la UE, en el fons dona «més publicitat que mai» al procés. Artadi també ha criticat les declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, i li ha retret que parli de «demagògia» quan es refereix a la «vulneració de la democràcia i dels drets civils». «Estic completament perplexa d'aquestes declaracions d'algú que vol representar el socialisme català», ha etzibat la consellera, aquest dijous, des de Vila-seca, on ha també valorat les negociacions de Podemos amb Junqueras sobre els pressupostos estatals.

En aquest sentit, la consellera Artadi celebra que es facin trobades en les quals es tinguin en compte i es reconeguin els polítics catalans presos i l'exili. «Benvingut el viatge de Pablo Iglesias, si bé si la reunió ha de versar sobre els pressupostos estatals, creiem que la interlocució hauria de venir de Pedro Sánchez i el seu govern, que és l'interessat en aprovar-los», ha dit.

«Paco Iglesias ha de decidir si es reuneix amb tots els polítics presos, els exiliats i els líders del moviment independentista; ens consta que hi ha hagut contactes, i els autoproclamats progressistes i demòcrates d'Espanya han de decidir en quin cantó es posicionen; sobre tot això n'hauria de respondre Iglesias, però és evident que hi ha relacions», ha afegit Artadi.

La consellera ha ironitzat sobre la divulgació del procés que creu que fa el ministre Borrell, que acaba de destituir el cònsol honorari de Grècia. «Cada dia se supera, és inèdit», ha afirmat. També ha carregat contra Miquel Iceta, al qual ha convidat a usar el concepte «demagògia» sobre la intervenció del govern del PP i de la Casa Reial per malmetre l'economia catalana.

tracking