Diari Més

«El Consell Comarcal no ha respost, 48 hores després del tornado»

L’edil Xavier Marcos diu que encara esperen els contenidors per recollir les restes dels pins

Imatge de l'estat d'un dels carrers dels Pallaresos.

«El Consell Comarcal no ha respost, 48 hores després del tornado»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament dels Pallaresos calcula que els pins abatuts pel tornado que va sacsejar la urbanització Pallaresos Park la nit del diumenge supera el centenar. Els arbres que van caure a l’interior dels jardins particulars de la zona s’acosta a la quarantena.

En total, són més de dos-cents els pins que, des del mateix diumenge a la nit, s’estan tallant i retirant, especialment de la via pública, per tal de restablir el trànsit a la zona.

«Estem desbrossant des d’aquella nit i la brigada municipal no ha parat des d’aleshores. Ahir (dilluns) al matí, vam trucar al Consell Comarcal del Tarragonès perquè ens portessin sis contenidors de restes de poda, al preu que fos, per dipositar tot el que s’està tallant i, 48 hores després, no han arribat», es lamenta el regidor d’Urbanisme i Serveis de l’Ajuntament dels Pallaresos, Xavier Marcos. «En una situació tan greu com aquesta, l’actuació del Consell Comarcal del Tarragonès no està sent la correcta», afegeix l’edil dels Pallaresos, visiblement molest.

«No tenim lloc on ficar totes les restes de pinassa, de branques i soques que s’estan tallant per obrir els carrers de la urbanització. Hi ha cases a les quals no es pot entrar pràcticament», afegeix.

Gairebé tots els arbres que han caigut són pins de grans dimensions «de quinze o vint metres d’altura», diu. Ahir, operaris de la Diputació de Tarragona tallaven els que havien quedat malmesos a la carretera entre Sant Salvador i els Pallaresos.

Xavier Marcos és, a més de tinent d’alcalde, veí de la urbanització Pallaresos Park i ell i la seva família van viure en primera persona el fenomen meteorològic que va provocar greus destrosses en els habitatges i els espais públics.

«Vaig viure l’esclafit de Salou de fa uns anys i va ser semblant. Només va durar entre quatre o cinc minuts. De sobte, van començar a tremolar les finestres, bufava molt de vent i duia molta aigua. Vèiem com volava tot, taules, cadires. El vent va elevar dues bicicletes i van caure deu o vint metres més enllà d’on estaven. Vam sentir por», narra.

Quan va aturar-se el vent, el regidor i altres veïns van agafar serres elèctriques per començar a obrir camí als serveis d’emergències.

Els bombers, en deu minuts

«Els bombers de Tarragona van arribar només deu minuts després de trucar-los i es van portar fantàsticament, volem destacar la seva actuació», afegeix.

El 90 per cent de la urbanització Pallaresos Park s’ha vist afectada. Segons el regidor de Serveis i veí de la zona, hi ha cases sobre les quals ha caigut més d’un arbre de grans dimensions. «A una en concret, li han caigut set pins al damunt. Han provocat greus problemes, però, per sort, no hem hagut de lamentar danys personals», diu.

El regidor d’Urbanisme i Serveis afirma que l’Ajuntament dels Pallaresos està avaluant els desperfectes de tots els afectats i ha impulsat dues mesures per ajudar els veïns a tornar a la normalitat.

«El consistori té preparades diverses actuacions, però no ho fem públic, perquè no sabem encara fins a on podrem arribar, però ajudarem els veïns», deia.

El fenomen meteorològic que va sacsejar aquesta urbanització i que els veïns descriuen com un tornado es va produir la nit del 14 d’octubre, al voltant de les deu de la nit. En aquella hora, el Camp de Tarragona estava patint els efectes de les restes de l’huracà Leslie que havia creuat la península Ibèrica i es trobava provocant fortes pluges i inundacions arreu de Catalunya.

tracking