Diari Més

Successos

Desactivat el Transcat per un camió que portava oxigen líquid i ha bolcat a Perafort

El conductor ha quedat atrapat a la cabina i ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII menys greu

Una grua ha retirat el camió cisterna bolcat.

Desactivat el Transcat per un camió que portava oxigen líquid i ha bolcat a PerafortBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camió cisterna carregat d'oxigen líquid refrigerat ha bolcat aquesta tarda al polígon industrial de Perafort. L'accident s'ha produït a les 15 hores davant del Complex Industrial de la Repsol, prop de la T-750. Com a conseqüència, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Transcat. El camió ha patit una fuita del dipòsit de gasoil i perdia la càrrega per una vàlvula de la cisterna.El conductor del vehicle ha quedat atrapat dintre de la cabina i els Bombers de la Generalitat han practicat tasques d'excarceració per treure'l. L'home ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII en estat menys greu.

ElsBombers de la Generalitat, que han desplaçat set dotacions (el furgó de risc químic, el furgó de salvaments, tres camions i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament), han treballat en tasques d’excarceració i per controlar la fuita de la cisterna. Els efectius han alliberat el conductor, que havia quedat atrapat a l’interior de la cabina del camió, que ha bolcat, i han contingut una petita fuita del producte per una de les vàlvules de sobrepressió.

Es tracta d’un camió híbrid de gasoil-gas: el dipòsit del combustible estava foradat i ha perdut tot el producte (uns 500 litres de gasoil) i el dipòsit de gas no ha tingut cap afectació.

Una vegada la grua ha aixecat el camió, els Bombers han comprovat que la zona de vàlvules no estava afectada i han refredat la cisterna.A hores d’ara, una nova tractora ha pogut remolcar la cisterna fins a l’empresa Messer Ibèrica, a uns 400 metres del lloc de l'accident. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el pla un cop s’ha retirat el el camió accidentat.

El gasoil ha anat a parar a un terreny proper al riu Francolí. ElCentre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civilha estat en contacte amb l’Agència de Residus de Catalunya per fer seguiment de la gestió amb l'empresa de transports, que es farà càrrec de la retirada de les terres contaminades pel gasoil demà al matí.

A consequència de l’accident, els Mossos han tallat la via a la circulació. El SEM, per la seva banda, ha enviat tres unitats.

El conductor ha quedat atrapat dintre de la cabina del camió.

Desactivat el Transcat per un camió que portava oxigen líquid i ha bolcat a PerafortBombers

Els Mossos d'Esquadra han tallat el trànsit a la via on ha bolcat el camió.

Activen el pla Transcat per un camió cisterna que ha bolcat al polígon de PerafortGerard Martí

tracking