Diari Més

Política Municipal

L'oposició de Cambrils demanarà un ple sobre l'estat de la ciutat

L’AdC, NMC, PP, Cs i els edils no adscrits acorden fer la petició a l’alcaldessa

Imatge de Camí Mendoza i  amb el subdelegat del govern.

L'oposició de Cambrils demanarà un ple sobre l'estat de la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició en bloc de l’Ajuntament de Cambrils ha acordat sol·licitar a l’alcaldessa, Camí Mendoza, la celebració d’un ple monogràfic destinat a tractar sobre l’estat del municipi, en la línia amb la proposta que va fer l’Assemblea de Cambrils (AdC) la setmana passada, segons han informat a través d’un comunicat rubricat per totes les formacions.

Els grups han acordat presentar aquesta petició per escrit «donant l’oportunitat a Mendoza d’impulsar aquest ple, que està començant a instaurar-se en diferents Ajuntaments i que s’inspira al debat de l’estat de la Nació, que sol celebrar-se anualment al Congrés dels Diputats».

Segons el comunicat que van fer públic ahir NMC, Cs, PP i AdC, «els cambrilencs mereixen tenir una visió general i plural de la situació política del municipi, i el lloc més adient per debatre és la sala de plens».

Per a Iván Sanz, de l’Assemblea de Cambrils, aquest ple s’hauria de contemplar «com una obligació dels governs a rendir comptes», opinió compartida per Imanol Rico, de Ciutadans, que demana, a més, que en aquest ple «cada regidor de govern contesti el concernent a la seva àrea de treball per facilitar la fiscalització». En la mateixa línia, David Chatelain, del Partit Popular, explica que seria un bon moment per analitzar el PAM, Pla de Mandat local, i analitzar fins a quin punt s’ha complert o no. Oliver Klein, de NMC, assenyala que «els greus errors en diferents àrees de gestió no poden passar-se per alt i el govern ha de respondre per ells».

Per als regidors no adscrits, Inma Sierra, Cinta Ballesté, Santi Gámez i Encarni Bello, l’evident empitjorament dels serveis municipals obliga al govern a donar la cara i donar explicacions.

L’oposició considera al comunicat que, «després d’un estiu caòtic, marcat per un descens dels ingressos derivats del turisme, la mala gestió de la neteja i, sobretot, els problemes de governabilitat derivats del mal ambient en el si de l’equip de govern, sumat a la seva incapacitat per a enfrontar els problemes», justifiquen la necessitat d’un ple que es preveu inevitable.

tracking