Diari Més

L'Arquebisbat anuncia l'inici de la reparació de l'Església de Constantí

La primera fase consistirà en reforçar i assegurar la resta de la coberta del temple

Pla de l'església de Sant Feliu de Constantí on s'observa l'esfondrament de part del sostre, el 16 d'abril del 2018 .

L'Arquebisbat anuncia l'inici de la reparació de l'Església de ConstantíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arquebisbat de Tarragona té previst inciar, en els propers dies, les obres d’actuació d’urgència per reparar i reforçar el sostre i la coberta de l’Església Parroquial de Sant Feliu, segons informava ahir l’Ajuntament de Constantí. El passat mes d’abril es va produir l’esfondrament de la coberta i una part del sostre de l’Església, que es troba tancada al culte des de març de 2016 per motius de seguretat.

Segons van informar el serveis tècnics de l’Arquebisbat al consitori constantienc, l’actuació constarà de diferents fases. La primera d’elles consistirà en reforçar i assegurar la resta de la coberta del temple, amb la instal·lació de deu bigues o encavallades amb suport metàl·lic, tenint en compte que moltes de les bigues actuals es troben en un avançat estat de deteriorament.

Una suma de causes

L’esfondrament parcial del sostre de l’església de Sant Feliu de Constantí (Tarragonès), ocorregut la nit del 16 d’abril d’aquest any, es va deure a una «suma de causes», segons el primer diagnòstic que va realitzar l’arquitecte Enric Casanovas.

Entre els factors que haurien incidit directament en els desordres hi hauria l’afectació estructural de les esquerdes que ja van obligar a tancar el temple al culte ara fa dos anys. També, les deformacions estructurals que pateix l’edifici des del 2011 en els seus murs amb fissures i desploms, les quals han provocat petits desplaçaments d’encavallades. A més, aleshores ja es va assenyalar al podriment d’algun element de suport de fusta encastat als murs com el factor que hauria pogut contribuir a la fallida de l’estructura i a la caiguda de la coberta sostinguda. Malgrat tot, el col·lapse produït no va arribar al 10% de la coberta i no va afectar el cor de l’edificació, segons els tècnics.

Sense l’església oberta al públic des de fa dos anys, els actes religiosos es distribueixen entre el centre parroquial i el pavelló poliesportiu del municipi de Constantí.

tracking