Diari Més

Meteorologia

Un tornado arrenca pins i afecta greument cases i vehicles als Pallaresos

Un fort i sobtat fenomen va irrompre a les deu de la nit provocant un gran «desastre», segons l'alcalde

Pins i arbres totalment arrencats als Pallaresos

Pins i arbres totalment arrencats als PallaresosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tornado o fort fenomen meteorològic sobtat associat al pas de les restes de l'huracà Leslie per Tarragona ha provocat greus danys a una part de la urbanització Pallaresos Park (Els Pallaresos). Danys estructurals a diverses cases i a vehicles és el que es pot veure aquest matí a plena llum del dia. La Brigada municipal treballa a hores d'ara retirant les restes dels pins de la via pública. Segons l'alcalde, Josep Maria Nolla, un sobtat aiguat, acompanyat de fortes ràfegues de vent va escombrar la urbanització provocant la caiguda de molts dels alts i vells pins –alguns de vint metres d'altura– a sobre dels habitatges, carrers i vehicles. El fenomen es va produir a les deu de la nit. «A aquella hora vam notar que l'aigua impactava amb violència contra els vidres. Quan va passar l'aiguat, faig fer un tomb pel poble i, als Pallaresos Park, em vaig trobar els veïns al carrer. Ha estat un autèntic desastre», diu Nolla. No només han caigut pins sobre la via pública, un vehicle ha quedat sepultat i destrossat sota dos arbres. «Suposo que la humitat del sòl després de ploure tant ha facilitat que la força del vent els arrenqui», afegeix el batlle. El tornado ha afectat diversos carrers, entre aquests, els carrers dels Lliris, el carrer dels Clavells, el carrer Torres, els de Rosers i el carrer Llarg.

«Hi deu haver una dotzena d'afectacions. Molts arbres han caigut dins de jardins privats i no només han acabat afectat la propietat, sinó també la del veí, és a dir, a un tercer. Tot plegat serà complicat de resoldre», diu l'alcalde.

Per sort, no hi va haver ferits. L'Ajuntament dels Pallaresos estudiarà la possibilitat de crear una plataforma per vehicular ajuts als afectats.

Pins i arbres totalment arrencats als Pallaresos

Pins i arbres totalment arrencats als PallaresosGerard Martí

tracking