Diari Més

Temporal

Les restes de l'huracà Leslie provoquen 200 avisos pel temporal al Tarragonès

El 112 ha rebut 200 trucades fins les 7 del matí d'aquest dilluns relacionades amb el temporal provinents del Tarragonès

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges intenses derivades per les restes de l’huracà Leslie entraven ahir a la tarda a Catalunya pel sud i van afectar especialment les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, fins a les deu de la nit, ja havien caigut prop de 30 litres en mitja hora a punts del Priorat com Falset o Torroja del Priorat, i 26,3 litres a Blancafort (Conca de Barberà) i 20,7 a Prades (Baix Camp).

A la ciutat de Tarragona va començar a ploure amb força durant la nit i, en poca estona, es van començar a formar riuades per alguns carrers. En 30 minuts es recollien 40 mm a Tarragona i 33,9 mm a Constantí. Els carrers de la Part Baixa de la ciutat i del Serrallo van tornar a omplir-se d’aigua i es van convertir en riuades, similars a l’episodi de pluges de la passada setmana. De fet, es va haver de tallar el trànsit durant diverses hores als ponts d’accés al Serrallo, així com a l’avinguda President Tarradellas i al polígon Francolí. També s’han aixecat tapes del clavegueram a diferents zones de la ciutat.

Per altra banda, poc abans de la 1 de la matinada, s’ha rebut un avís de la caiguda d’un mur de contenció a la vorera al carrer Mestre Benaiges. També es té constància de la caiguda d’arbres als carrers Ritort i Faus i Joaquima Vedruna. Aquest matí s'estan retirant arbres caiguts als carrers Baix Camp i al Vial J. Bryant, que han comportat afectacions al trànsit.

Pel que fa a Reus, s'han registrat fortes acumulacions d'aigua i inclús s'han hagut de tallaer el Camí del Mas de la Sena-Riera del Molinet, el camí de l'Institut Pere Mata, el carrer de Recasens i Mercader a la confluència amb Víctor Català, avinguda Marià Fortuny amb camí de Tarragona, l'avinguda de Josep Pla, el carrer dels Pagesos, la rotonda de l'autopista a la T-11, el camí vell de Valls, la riera de l'Abeurada i el carrer de Flix. Al carrer de la Cambra de Comerç hi ha hagut un vehicle atrapat per l'aigua.

En total, els Bombers de la Generalitat han treballat, des del migdia d'ahir diumenge i fins les 8h del matí d'aquest dilluns, en una vuitantena de serveis a la demarcació de Tarragona. En concret, en 75 al Camp de Tarragona i en 4 més a les Terres de l’Ebre.

La majoria de serveis han estat menors, tot i que a Cambrils van haver d’ajudar a sortir del seu vehicle a una persona que s’havia quedat atrapada a la carretera T-312. A més, al municipi cambrilenc, els bombers també van haver d’intervenir al carrer Verge de Montserrat i al carrer Varsòvia per l’entrada d’aigua a la cuina d’un habitatge i per una bomba de pou sec, respectivament.

L’avinguda Diputació, entre Salou i Cambrils, va quedar completament anegada de nou, i el barranc de Barenys, que desemboca a la platja de Ponent de Salou, baixava amb força. L’aixecament de tapes de clavegueres va tornar a convertir el carrer Barcelona de Salou en una gran riuada.

El Tarragonès, 200 alertes

El telèfon @112 ha rebut 1.276 trucades per incidències relacionades amb el temporal fins les 8 del matí d'aquest dijous. La comarca del Tarragonès amb 200 trucades, el Baix Penedèsamb 88 i el Baix Camp amb 36 han estat les localitzacions més afectades. La majoria d’alertes han estat provocades per inundacions de baixos, despreniments a la via, incidències viàries, entre d’altres.

Dos ensorraments a Tortosa

Dues cases deshabitades es van ensorrar aquest diumenge al vespre al nucli antic de Tortosa. Els edificis estan situats als números 33 i 35 del carrer Montcada. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l’avís s’ha produït cinc minuts abans de les vuit del vespre. Com a mesura preventiva, s’han desallotjat 23 veïns de les cases situades al davant i al costat dels immobles esfondrats, que tenien quatre pisos d’alçada. Una persona ha estat reallotjada pels serveis socials, mentre que la resta passaran la nit en domicilis de familiars o amics.

A mesura que va avançar la nit, la tempesta es va desplaçar cap a les comarques barcelonines, cap a on es dirigia al tancament d’aquesta edició.

Protecció Civil, de fet, recomenava avançar el retorn per les carreteres i la pluja causava estralls arreu de Catalunya.

De fet, les pluges intenses derivades de l’exhuracà Leslie van obligar a cancel·lar gairebé una trentena de vols de sortida de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, segons va informar AENA. A més, les tempestes també van provocar retards a la majoria de sortides i arribades. Enaire informava que les pluges van obligat a espaiar els aterratges a l’Aeroport de Barcelona-El Prat «per seguretat».

L’alerta per pluges torrencials de Protecció Civil continua activa durant aquest matí.

Desenes de ferits a Portugal

Les restes de l’huracà, que van convertir-se en tempesta tropical en tocar terra a la península, La tempesta Leslie va provocar desenes de ferits lleus i desallotjats a la matinada d’ahir durant el seu pas per Portugal, on va deixar a més centenars de milers d’habitatges sense electricitat. Segons les últimes dades ofertes per Protecció Civil a mitjans oficials, tots els ferits van ser lleus i la majoria dels incidents registrats durant el pas de la tempesta van ser provocats per caigudes d’arbres i d’estructures.

Les pluges van ser generalitzades arreu d’Espanya amb el pas de la tempesta al llarg del dia.

Imatge de l'avinguda Vidal i Barraquer de la ciutat de Tarragona, cantonada amb Manuel de Falla, que es va convertir en un riu.

La tempesta per les restes de l'huracà descarrega amb força a TarragonaDiari Més

A Reus les inundacions van obligar a tallar diversos carrers.

La tempesta per les restes de l'huracà descarrega amb força a TarragonaAjuntament de Reus

A Reus les inundacions van obligar a tallar diversos vials.

La tempesta per les restes de l'huracà descarrega amb força a TarragonaAjuntament de Reus

tracking