Diari Més

Municipal

Josep Abelló Padró serà el pregoner de la Festa del 30 d'octubre de Salou

El Ball de Bastons celebra el seu 15è aniversari amb diverses activitats i la presentació del vestuari de nit/gala

El Ball de Bastons celebra el seu 15è aniversari durant la Festa Major del 30 d'octubre.

Josep Abelló Padró serà el pregoner de la Festa del 30 d'octubre de SalouBall de Bastons de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major del 30 d'octubre de Salou començarà aquest cap de setmana amb diversos actes previs com la VI Trobada Bastonera. En total, una trentena d'activitats conformen el programa del 19 d'octubre i fins al 4 de novembre.

El tradicional pregó de festes es durà a terme el dimarts 23 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala de Plens i anirà a càrrec de Josep Abelló Padró, alcalde de Reus de 1985 a 1999.

Al marge del dia del pregó, el dia fort, serà el 30 d’octubre, festiu al municipi, i en el que l’esmorzar popular, la missa amb l’ofrena floral, la cercavila d’elements populars, i la gran paella popular, centraran els actes del matí. Ja per la tarda, el tradicional llançament de coets i ball d’orquestra al Parc de Manuel Albinyana, l’esclat de focs, i el posterior sopar del 30 d’Octubre, posaran punt i final al dia gran de la festa major.

Però fins al dia gran de la festa es muntaran entre els primers actes que enceten la festa la Salou Lan Party (del 19 al 21 d’octubre a la Sala Europa del TAS); el dissabte 20 a les 18h tindrà lloc la VI Trobada Bastonera amb dos grans cercaviles que transcorreran fins trobar-se a la plaça de la Pau; el diumenge 22 d’octubre les activitats se centraran en l’excursió de festa major a càrrec del Club Excursionista Salouenc; la caminada de Festa Major organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou les quals arriben a la onzena edició, així com la pedalada popular que organitza l’Associació Ciclista Salou.

La festa manté activitats consolidades com el lliurament dels XVII premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dimecres 24 d’octubre a les 17,30h al TAS). També es manté el concert de les corals (divendres 26 d’octubre a les 20h al TAS), o el concurs d’instagram #salouween2018 (del 22 d’octubre al 4 de novembre) organitzat per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Salou.

La biblioteca Municipal també ha programat una sèrie d’actes per aquesta festa major com ara l’hora del conte el dimarts 23 a les 17.30h amb Els Bombers que cremaven llibres; també han programat una exposició d’acudits del 24 al 30 d’octubre; així com un taller ebiblio el dimecres 24, a les 10.30 i a les 15.30h, dia internacional de les biblioteques. Ja per la tarda, a partir de les 17.30h es dura a terme la xerrada de l’escriptora Núria Pradas sobre la seva novel.la, l’Aroma del temps. El dijous 25, es farà una gimcana a partir de les 17.30h a la mateixa biblioteca municipal per tal de conèixer les tasques bibliotecàries. Ja a les 19h, el pati de la biblioteca acollirà la presentació del nou vestuari del ball d’espases i el ball de pastorets de Salou. Però el dia gran de la biblioteca serà el dissabte 27 amb la festa del 26è aniversari de la biblioteca i la presentació i inici del club de lectura infantil a les 10h.

Del divendres 26 al diumenge 28 d’octubre tindrà lloc l’Escape Tous, on cal inscriure’s prèviament ja que es faran varies sessions en funció de l’edat. El dissabte 27, els Grallers la Tarota celebren els seus 30 anys amb una cercavila a les 12h des de la Torre Vella. El diumenge 28, VIII Open de dòmino Vila de Salou al centre Cívic a partir de les 9.30h.

L’espai d’infància Estació del Carrilet, serà un dels altres punts on es duran a terme nombroses activitats per tal de celebrar la castanyada. El divendres 26, es farà un mural gegant de la tardor a partir de les 17.30h i posterior ballada amb xocolata a càrrec de l’associació Sal-i-Ou. El diumenge 28, gran festa del panellet a les 10.30h, i ja per la tarda a partir de les 17h xocolatada popular amb degustació de panellets i presentació de la nova cançó de la confetina.

Endinsant-nos ja en Halloween, el dimecres 24 d’octubre, els més petits podran gaudir del cinema Xic’s amb la pel·lícula Scooby-Doo y la carrera de los monstruosal TAS a partir de les 17.30h. El dimecres 31 d’octubre, el Tas acollirà un altra sessió de cinema Xic’s amb la projecció de El alucinante mundo de Norman a partir de les 17h. Tot seguit, gran desfilada zombie amb sortida davant del TAS. Ja per finalitzar els actes de la festa major, el diumenge 4 de novembre, Salou acollirà la primera edició del SalouWind, la gran volada d’estels gegants a la platja de Llevant a partir de les 9h.

tracking