Diari Més

Raül Romeva tria la Roca Corbatera, al Priorat, pel projecte #CimsxlaLlibertat d'aquest dissabte

Es tracta d'una iniciativa d'ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels presos, exiliats i represaliats polítics.

El cim de la Roca Corbatera, a la serralada del Montsant.

Raül Romeva tria la Roca Corbatera, al Priorat, pel projecte #CimsxlaLlibertat d'aquest dissabtemendikat.net

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Raül Romeva, l’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, empresonat a Lledoners, va triar el cimdel Roca Corbatera, el sostre del Montsant, amb 1.163 m dins el projecte 'Cims per la Llibertat'. Aquesta és una iniciativaesportiva, solidària i reivindicativa, consistent en una ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels nostres presos, exiliats i represaliats polítics. L'acció es realitzarà aquest dissabte, 13 d'octubre.

Romeva va escollir aquest cim, per ser «una terra que estimo i on he passat molts bons moments. És un lloc envoltat de vinyes i gent compromesa, de tradició castellera, i vinculat a la nostra història recent i a la memòria de la guerra, tan necessària de recuperar. Però, especialment perquè des de dalt del cim, podreu veure també el mar, que m’apassiona i que aviat podrem també compartir».

L’ascensió a la Roca Corbatera ha estat preparada per l’Associació Excursionista de Cornudella del Montsant amb un itinerari circular que comença i acaba al camp de futbol de Cornudella. L’hora de convocatòria dels participants és a les 8.00 per començar a caminar puntualment a les 9.00.

A causa de l’èxit de la convocatòria, es van haver de tancar les inscripcions al cim per evitar la massificació a la muntanya. Més de 600 persones s’han apuntat a fer el cim amb l’organització des de Cornudella. Amb tot, des de l'organització es preveu que siguin moltes més les persones que pel seu compte i amb altres itineraris s’arribin fins al cim.

L’acte central de l’excursió se celebrarà a les 12.00 al cim de la Roca Corbatera amb la lectura del manifest de la campanya i altres parlaments i activitats. Es preveu la presència de familiars del Raül Romeva.

A més de l’associació excursionista de Cornudella, l’ascensió al Roca Corbatera compta amb la col·laboració activa de la colla castellera Brivalls de Cornudella, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la campanya Free Romeva www.freeromeva.cat

Més informació sobre la campanya Cims per la Llibertat: AQUÍ

tracking