Diari Més

Societat

Montblanc i Beesel impulsen una xarxa de ciutats europees que tenen la Llegenda de Sant Jordi

L'objectiu és aconseguir un Segell de Patrimoni Europeu

L'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà han celebrat una reunió de treball a Beesel aquest cap de setmana.

Montblanc i Beesel impulsen xarxa ciutats europees que tenen la Llegenda de Sant JordiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montblanc i Beesel (Holanda) han impulsat una xarxa de ciutats europees que tenen la Llegenda de Sant Jordi i el drac a les seves cultures locals, amb l'objectiu d'aconseguir un Segell de Patrimoni Europeu.

Segons informa l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà han celebrat una reunió de treball a Beesel aquest cap de setmana.

Les dues ciutats volen sumar les festes de Mons (Bèlgica) i Furth im Wald (Alemanya), també centrades en aquesta llegenda.

El fil central serà la lluita de Sant Jordi amb el Drac, que representa el mite universal de la batalla del bé contra el mal, fomentant així valors com la convivència, la solidaritat entre pobles o la pau.

La relació entre la Setmana Medieval de Montblanc i la Draaksteken de Beesel data de quinze anys enrere, quan una delegació de la festa holandesa va visitar la seva homòloga tarragonina.

Des de l'Associació Medieval es valora de manera molt positiva la trobada i la reunió de treball celebrada aquest cap de setmana, en què també es va difondre la Setmana Medieval amb imatges i vídeos de la festa.

tracking