Diari Més

Festiu

Vimbodí i Poblet celebra la cinquena edició del Vitrum

La Festa del Vidre Artesà converteix el municipi en la capital catalana del vidre i proclama Sílvia Bel com a Vidriera d’Honor

L'escultura escollida

Vimbodí i Poblet celebra la cinquena edició del VitrumAjuntament Vimbodí i Poblet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, ha arribat enguany a la cinquena edició amb el lema «bufar i fer ampolles». Nombrosos visitants s’han acostat al municipi per participar en alguns dels cinquanta actes que han tingut cabuda al llarg del cap de setmana.

En aquesta edició s’ha proclamat a l’actriu Sílvia Bel com a Vidriera d’Honor, un dels moments que ha aplegat a més espectadors, juntament amb l’espectacle Vitrumusical amb els cinc mestres vidriers participants, els concursos de beure amb porró, la creació d’una escultura de gel o l’activitat «Abraça’t» al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya. La festa també ha estat acompanyada de música servida per Joan Reig, Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H.

Com no podia ser d’una altra manera, el públic ha pogut gaudir de les demostracions en directe de destacats mestres vidriers vinguts d’arreu: Igor Obeso, de Guipúscoa; Diego Rodríguez, de Segòvia; Rafa Abdón, de València; Ferran Collado, de Barcelona; i Paco Ramos, de Vimbodí i Poblet. I també de la creació d’una peça gegant de gel, a càrrec de l’escultor barceloní Ivan López, que ha esculpit un «matrimoni», el tradicional setrill de doble compartiment, escollida peça estrella de la cinquena edició.

Sílvia Bel ha estat proclamada Vidriera d'Honor

Vimbodí i Poblet celebra la cinquena edició del VitrumAjuntament Vimbodí i Poblet

tracking