Diari Més

80 barbers i 10 perruqueres recaptaran fons per a la investigació del càncer infantil

La tercera edició de la campanya 'Deixa’t prendre el pèl' se celebrarà el 16 de setembre al passeig marítim

Els fons recaptats a

80 barbers i 10 perruqueres recaptaran fons per a la investigació del càncer infantilAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de la campanya solidària 'Deixa't prendre el pèl'tindrà com a novetat laincorporació de perruqueres per obrir-se al públic femení. En total, 80 barbers i 10 perruqueres de renom de tot Espanyatallaran el cabell, pentinaran, arreglaran o afaitaran barbes al passeig marítim de Cambrils per recaptar fons per ala investigació del càncer infantil. Per participar es demana undonatiud’un mínim de vuit euros que es destinaràal grup Grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Les persones que vulguin col·laborar en la causa, a més d’adquirir els tiquets pels serveis de perruqueria i barberia, podran fer donatius o comprar productes de marxandatge com samarretes, polseres i diademes.

Durant tot el dia, hi haurà diverses activitats programades com degustacions gastronòmiques, un vermut electrònic, globoflèxia i una carpa de l’Hospital de la Vall d’Hebron amb jocs científics.

A Catalunya cada any es diagnostiquen uns 200 nous casos de càncer i prop d’un 80% dels afectats aconsegueixen superar la malaltia. El càncer és la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents.

Naixement de la iniciativa

La iniciativa del barber, Javier Torrente, va néixer el 2016 a partir del coneixement d’un cas proper de càncer infantil. L'objectiu d'aquesta és sensibilitzar a la població envers la malaltia del càncer infantil, recaptar diners per a la investigació i donar a conèixer l’ofici de la barberia.

En la passada edició es fan fer 700 serveis de tall de cabell i barberia i es van recaptar 13.537 euros entre els talls de cabell i barberia, les donacions, els patrocinadors i el marxandatge.

tracking