Diari Més

Els Gegants i la Dragonina de Constantí ja tenen la seva miniatura

Els elements del seguici i la cultura popular del municipi es podran adquirir per 20 euros

Les miniatures són peces úniques i estan elaborades amb marmolina i pintades a mà.

Els Gegants i la Dragonina de Constantí ja tenen la seva miniaturaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Gegants i la Dragonina de Contantí,elements del seguici i la cultura popular del municipi, ja compten amb una rèplica en miniatura. L’alcalde, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, han presentat aquest matí les figures dels Gegants, el Peret i la Tecleta, i de la Dragonina, l’emblemàtica figura del bestiari constantinenc.

L’acte ha comptat amb la presència d’una àmplia representació de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A., que històricament han estat els portadors i cuidadors dels Gegants i de la Dragonina.

Durant la presentació, el batlle ha subratllat la voluntat de «contribuir al coneixement i difusió del patrimoni cultural, històric, lúdic i artístic del municipi». En aquest sentit, l’any 2015 ja es va procedir a la restauració dels Gegants i de la Dragonina originals. S'espera que «en un futur, es pugui ampliar aquesta difusió dels elements del seguici amb les rèpliques de les recentment estrenades àligues gran i petita de Constantí».

Les figures en miniatura han estat elaborades per Artesania Boltà, de Valls. Cada peça és una peça única elaborada amb marmolina i pintades a mà. Aquestes es podran adquirir a l'OAC de l'Ajuntament per un preu de 20 euros.

tracking