Diari Més

Meteorologia

Activada l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses les properes hores fins a la matinada

El telèfon d'emergències ha registrat 18 trucades per 16 incidències per les pluges, principalment per inundacions

pluja rambla tarragona

pluja rambla tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitatha activatl’alertadel Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses previstes aquest vespre, la propera nit i matinada, sobretot a les Terres de l’Ebre i Tarragona.

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de 40 l/m2 en 30 minuts la propera nit i matinada al Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès.A hores d'ara s'han produït incidències, bàsicament, a la comarca de Montsià, i també n'hi ha hagut a Baix Ebre i Garrotxa. En total, el telèfon d'emergències 112 ha registrat 18 trucades per 16 incidències per les pluges, principalment per inundacions.

D'altra banda, es preveu que es pugui superar el llindar d'intensitat de 20 l/m2 en 30minuts a gran part de Catalunya. Les properes hores, les tempestes afectaran especialment les comarques de Girona i, de cara a la nit i matinada, les pluges seran més intenses a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, localment de pedra i fortes ratxes de vent.

tracking