Diari Més

Policial

Quinze denúncies per intentar capturar pop roquer irregularment al Delta de l'Ebre

Una de les persones denunciades, autora de 7 infraccions, ja ho havia estat el mes de juliol

El dispositiu el van dur a terme la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i la Unitat Aquàtica del Cos de Mossos d'Esquadra.

Els Mossos, Delta de l'Ebre, pescaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i la Unitat Aquàtica del Cos de Mossos d’Esquadra van efectuar un dispositiu de vigilància i control al Delta de l’Ebre, la zona del puntero del Galatxo, sobre les arts professionals de captura del pop roquer.

En el dispositiu es van fer 23 inspeccions, les quals 15 van acabar amb denúncia administrativa, la majoria per incomplir les disposicions reglamentàries d’ identificació i/o senyalització de les arts de pesca.

Les denúncies es van fonamentar amb infraccions de la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes les quals en funció de la gravetat dels fets poden comportar amb multes d’entre 301 i els 60.000 euro. Aquestes denuncies seran trameses al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) que té les competències per instruir aquests procediments.

Una de les persones denunciades ja ho havia estat el passat mes de juliol per infraccions greus relacionades amb la captura, transport i emmagatzematge del pop roquer. Aquests fets no són aïllats, ja que durant el mateix juliol es van denunciar dos mariscadors professionals més, per altres infraccions relacionades amb la captura d’aquesta espècie mitjançant aquest art.

tracking