Diari Més

Mobilitat

Instal·len els senyals de desviament obligatori de camions cap a l'autopista a l'N-340, l'A-7 i l'N-240

De moment, la senyalització estarà tapada fins que no es posi en funcionament la mesura, que divendres aprovarà inicialment el Consell de Ministres

Una senyal instal·lada a l'A-7 per desviar els camions cap a l'AP-7.

senyal, desviament, camions, N-340, A-7, AP-7Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment ha començat a instal·lar, entre aquest dimecres i divendres, la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de la N-340 i l’A-7 cap a l’AP-7. De moment, els senyals estaran tapats fins que es posi en funcionament el conveni mitjançant el Reial Decret que divendres aprovarà el Consell de Ministres i que en el termini d’un mes s’haurà de validar al Congrés dels Diputats. Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en total s’instal·len onze cartells a punts de la xarxa viària estatal, mentre que les concessionàries d’autopistes també instal·len cartells a les sortides de l’autopista.

L’acord preveu bonificacions per al desviament obligatori dels camions que circulen per la N-340 per l'autopista AP-7, en els trams entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. Concretament, tal i com s'havia anunciat, serà un 42,53% en el cas dels trajectes llargs i dels 50% els interns.

La mateixa mesura s'aplicarà per al tram de la N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, amb el desviament obligatori de camions per l'AP-2 -en aquest cas la bonificació es perllonga fins al Pla de Santa Maria-.

Finalment, el govern espanyol preveu també eximir dels peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud dins de 24 hores. El govern espanyol preveu destinar un màxim de 41 milions d'euros per compensar les concessionàries fins l'any 2021.

Satisfacció del subdelegat a Tarragona

La desviació dels camions i les bonificacions suposaran «una important millora de la seguretat vial, així com una disminució de la congestió i el nivell d’emissions a la N-340 i la N-240», segons el govern espanyol. La duració d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret, previsiblement a l’octubre, fins al venciment de la concessió d’autopistes amb Acesa (AP-2) el 31 d’agost de 2021, així com amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seva satisfacció per aquestes mesures reclamades per territori que, finalment, es posaran en funcionament després de l’aprovació del Reial Decret, «amb el convenciment que millorarà la circulació viària per la nostra província i l’esperança que disminuirà l’índex d’accidentabilitat de les nostres carreteres d’àmbit estatal».

Mapa de l'emplaçament de cartells a la zona deL

cartells, camió, autopista, desviament, N-340, A-7, N-240Cedida

tracking