Diari Més

Urbanisme

Salou fa un estudi exhaustiu de l'estat dels carrers de tot el municipi

L’anàlisi determinarà les obres que cal fer amb la previsió d’invertir 2 MEUR entre 2019 i 2020

L'estudi inclou tots els carrers i vies del municipi, entre ells, el passeig Jaume I.

Salou fa un estudi exhaustiu de l'estat dels carrers de tot el municipiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans d’acabar l’any, Salou disposarà d’un estudi en el qual s’indicarà quin és l’estat de conservació de tots els carrers del municipi. A més, s’inclouran les obres que cal fer per tal d’adequar les vies. La contractació del servei d’anàlisi i la redacció dels projectes que se’n derivin ja han estat adjudicats per 138.757 euros (IVA inclòs) i la previsió és que a principis de novembre l’estudi ja estigui redactat. Cara l’any vinent, s’iniciarien les obres, amb la previsió d’invertir un total de 2 milions d’euros entre els anys 2019 i 2020 en millores de carrers.

«És el primer cop que Salou fa un estudi exhaustiu de l’estat de tots els carrers en el seu conjunt», assenyala el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, que destaca que l’estudi es realitzarà en base a diferents zones. «S’ha dividit el municipi en set parts per tal de poder fer un anàlisi detallat i adequat de cada una d’elles, amb característiques diferents», afegeix Montagut. I és que el municipi s’ha anat expandint en diverses fases.

Una d’aquestes zones comprèn des de l’estació de tren fins al Vial del Cavet i des del carrer de Barenys fins al carrer de Barcelona. Una segona zona és el barri de la Salut, mentre que la tercera comprèn la zona entre la via del tren, carrer Barcelona i la C-31B, incloent, també, el passeig del 30 d’Octubre. La quarta zona és la del passeig Jaume I, limitant amb l’avinguda del Principat d’Andorra, Pere Molas i Països Catalans; la cinquena és la zona del carrer Carles Buïgas i voltants; la sisena, els Xalets de Salou i la urbanització Mirador de Salou; i la setena, Cap Salou.

Segons es destaca en el plec de prescripcions tècniques, aquest estudi i les posteriors intervencions a les vies públiques es desprèn de la «degradació de la urbanització». Es posa èmfasi en «les particularitats característiques del subsòl» de Salou, fet que hauria «propiciat que les arrels d’alguns arbres puguin accelerar el deteriorament de la majoria de les voreres».

El que es realitzaran són anàlisis de l’estat integral de la urbanització de tots els carrers, amb un inventari detallat del nivell de degradació dels diferents elements dels espais públics, des de les voreres, a la calçada, elements del mobiliari urbà, instal·lacions i serveis. Posteriorment, es procedirà a redactar els projectes en funció de les necessitats detectades. Les empreses adjudicades dels diferents lots són Enginyers Consultors del Camp, Ingenieros Emetres, SGS Tecnos i Plikum.

tracking