Diari Més

Agricultura

La DO Montsant inicia la verema i calcula recol·lectar uns 8 milions de quilos

S'ha iniciat amb un retard d'uns deu dies respecte a la campanya anterior, que es va avançar inusualment

La verema ha arrencat amb la collita de varietats blanques en la part sud de la DO Montsant.

DO Montsant, vinya, viDO Montsant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Denominació d'Origen (DO) Montsant ha iniciat aquest dilluns la verema, amb previsions de recol·lectar entre 7,5 i 8 milions de quilos de raïm, segons informa el seu consell regulador.

La verema s'ha iniciat amb un retard d'uns deu dies respecte a la campanya anterior- que es va avançar inusualment- amb previsions de recol·lectar nivells pròxims a la mitjana de la DO Montsant, que està entre el 7,5 i els 8 milions de quilos.

El fort increment de les pluges respecte a anys interiors, amb dades que arriben fins a un 45% més en zones com Falset, és un dels principals motius que expliquen aquest increment de la producció.

D'una altra banda, la pressió de malalties fúngiques no ha afectat als rendiments, i la maduració del raïm ha estat la correcta, per la qual cosa les vinyes han arribat a la collita amb una qualitat excel·lent.

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, confia en que aquesta sigui «una bona campanya, tal com indiquen els factors tècnics».

A més, l'any passat es va realitzar una prova pilot i aquest any, s'aplicarà «un protocol de verema que garanteixi la qualitat final del nostre producte».

Aquest protocol comença amb un control del registre vitivinícola, i s'ha creat per seguir aportant garanties de qualitat, tant als consumidors com els professionals del món del vi.

La verema ha arrencat amb la collita de varietats blanques en la part sud de la DO Montsant, tradicionalment la zona més primerenca.

Les diferències existents entre les zones que conformen la DO Montsant, tal com demostren els estudis de zonificació, fan que la verema s'allargui fins als dos mesos.

Existeixen importants marges de temps entre els cellers que es troben a la zona sud, com els de Masroig o Darmós, i els de la zona nord, a Cornudella i Ulldemolins.

El punt àlgid de la verema en la DO Montsant arribarà a mitjans del mes de setembre quan, previsiblement, tots els cellers que conformen la DO es trobaran ja veremant les seves vinyes.

tracking