Diari Més

Atemptats Cambrils i Barcelona

Un dels terroristes enviava de forma regular diners a un compte alemany

Els Mossos han investigat les transferències mensuals d’entre 500 i 1.000 euros que hauria fet Mohamed Hichamy

Els Mossos han investigat les transferències mensuals d'entre 500 i 1.000 euros que hauria fet Mohamed Hichamy

Un dels terroristes enviava de forma regular diners a un compte alemanyMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mohamed Hichamy –un dels terroristes abatuts a Cambrils el 18 d’agost de l’any passat– va fer transferències bancàries d’entre 500 i 1.000 euros a un compte alemany durant els any 2009 i 2014. Segons han avançat diversos mitjans, aquest fet ha estat investigat pels Mossos d’Esquadra, després que una treballadora de Catalunya Caixa de Ripoll ho posés en coneixement dels investigadors poc després dels atacs a les Rambles i Cambrils.

Tal com consta en el sumari de la causa de l’Audiència Nacional en la que el magistrat Fernando Andreu investiga els fets, Hichamy era client de l’entitat bancària. La treballadora, en conèixer a través dels mitjans de comunicació que Hichamy era membre de la cèl·lula terrorista, es va posar en contacte amb la policia i va manifestar que l’home va fer ingressos regulars –almenys un cop al mes–, a un compte d’Alemanya, el titular del qual tenia nom àrab, tot i que la treballadora no recorda si era un home o una dona ni en el seu nom.

La quantitat ingressada, a més, era alta, sempre d’entre 500 i 1.000 euros. Les operacions van aixecar sospites a la treballadora i Hichamy, en ser preguntat pel motiu dels moviments, va respondre que «tenia negocis a Alemanya». Tot i aquesta resposta, la treballadora va desconfiar i ho va comunicar als seus superiors. Finalment, es va procedir a encarregar, des de l’oficina, un estudi al departament de blanqueig de capital. Segons el testimoni, però, no es va despendre «res de rellevant» de l’estudi. Poc després, l’estiu del 2014, Mohamed Hichamy va cancel·lar el compte que tenia a Catalunya Caixa després de la seva fusió amb BBVA, tot manifestant que no li agradava com estava treballant el banc. Després del relat del testimoni, el jutge Andreu va requerir al departament de prevenció de blanqueig del BBVA que facilités el detall de les transferències realitzades per Hichamy i dades del beneficiari.

Aquests detalls es coneixen després que a finals del passat mes de juliol s’aixequés parcialment el secret de sumari de la investigació del 17-A.

tracking